1e persbericht van donderdag 24 juli 2003

Eindhoven 24-7-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen voor drugs

Een 17-jarig meisje uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 14.30 uur op de Grote Berg aangehouden omdat ze kort daarvoor drugs zou hebben verkocht. Bij haar arrestatie had ze zes bolletjes cocaïne bij zich. Ze is in verzekering gesteld. Rond dezelfde tijd zijn op de Grote Berg ook drie personen aangehouden omdat ze drugs zouden hebben gekocht. Het gaat om twee mannen van 32 en 49 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 28-jarige vrouw uit Reusel. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten. Op de Begijnenhof werd rond 16.00 uur een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij op de openbare weg cocaïne gebruikte. Ook hij is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Hennepkwekerijen in woning

In een woning aan de Beukenlaan zijn woensdagmiddag rond 16.45 uur twee hennepkwekerijen gevonden. In een slaapkamer was een kwekerij ingericht met 130 planten; op zolder stonden 287 planten. Alle planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom is illegaal afgetapt. De kwekerij werd ontdekt omdat er water uit het pand kwam lopen.

Eindhoven: Eigenaar ziet gestolen fiets rijden

De eigenaar van een fiets die maandag werd gestolen zag woensdag iemand op het rijwiel rijden. Hij is naar de politie gegaan, en die heeft de verdachte aangehouden. De fiets van de 54-jarige Eindhovenaar werd maandagmiddag rond 17.00 uur weggehaald uit een tuin aan de Haydnstraat. Woensdagmiddag rond 17.00 uur zag de eigenaar tot zijn stomme verbazing iemand op de Tongelresestraat op de gestolen fiets rijden. Hij is achter hem aangegaan tot aan de woning van de verdachte. Daarna heeft de eigenaar de politie gewaarschuwd, en die heeft de 53-jarige verdachte op de Luipaardstraat kunnen aanhouden. Deze is na verhoor weer vrijgelaten. De eigenaar heeft zijn fiets weer teruggekregen.

Eindhoven: Diefstal bestelauto

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Winston Churchilllaan is woensdag tussen 14.00 uur en 14.30 uur een bestelauto, merk Ford, type Transit, kleur wit voorzien van het kenteken VF-JT-90, weggenomen.

Helmond: Aanhouding drugsdealer

Woensdagavond om 19.05 uur is in een woning aan de Jan Stevensstraat een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen van drugs. In de woning werd in een aantal zakjes in totaal 70 gram hennep aangetroffen. In de tuin van de woning stonden enkele speciekuipen met daarin hennepplanten die direct zijn opgeruimd. De drugs en een computer zijn voor onderzoek inbeslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Son: Brillen weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Dommelstraat zijn ongeveer 30 brillen weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 3.30 uur. De glazen voordeur van de zaak werd kapotgeslagen, waarna de brillen werden gestolen.

Valkenswaard: Mishandeling na ruzie in het verkeer

Dinsdagavond omstreeks 19.00 uur is een 34-jarige automobilist uit Valkenswaard op de kruising Dommelseweg/Nieuwe Waalreseweg door twee fietsers mishandeld. Het slachtoffer had kort ervoor op de kruising Molenstraat/Luikerweg, terwijl hij afsloeg, hard moeten remmen voor deze fietsers die vanuit de Molenstraat de kruising opreden. De automobilist schrok hier zo van dat hij op zijn claxon drukte. Hierop schopten de fietsers tegen de auto aan. Toen het slachtoffer verder reed en voor een volgend verkeerslicht moest stoppen, kwamen de fietsers weer terug waarbij één van hen de bestuurder met gebalde vuist, door het geopende portierraam, in het gezicht sloeg. Vervolgens openden de fietsers het portier aan de bestuurderskant en probeerden zij de bestuurder eruit te trekken. Doordat het verkeerslicht op groen sprong, kon de man wegrijden bij zijn belagers, waarbij één van hen een fiets tegen de auto gooide. Het slachtoffer zat met zijn vrouw en 6-jarig kind in de auto. De man is gewond geraakt aan zijn mond. Er is flinke schade aan de auto ontstaan. De politie verzoekt getuigen van deze mishandeling en vernieling te bellen met 0900-8844.

Middelbeers: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Westelbeersedijk reden 74 van de 623 passanten te hard. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 122 km/u. De controle werd woensdag tussen 16.50 en 18.50 uur gehouden.

Nuenen: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag tussen 15.15 en 17.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de snelweg A270, de weg tussen Eindhoven en Helmond. Er mag op dat gedeelte 120 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 172 km/u. Van de 3641 gecontroleerde voertuigen reden er 382 te hard.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op de Laan der Vier Heemskinderen is woensdagavond tussen 19.25 en 21.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 737 gecontroleerde voertuigen reden er 125 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u waar 50 km/u is toegestaan.