Politie Amsterdam-Amstelland

Man gestoken
24-7-2003. Een vechtpartij tussen twee mannen werd gistermiddag op de Haarlemmerdijk met een mes beslecht. Het slachtoffer, een 43-jarige Purmerender, raakte gewond aan het hoofd en moest in een ziekenhuis worden gehecht. De messentrekker ging er vandoor en is sindsdien spoorloos.
Straatdealer gearresteerd
24-7-2003. Gistermiddag arresteerden agenten in de binnenstad een 55-jarige man die op de Geldersekade verdovende middelen stond te verhandelen. Politiemensen in burger waren getuige van de deal en grepen de drugsventer in de kraag. Er werden acht bolletjes drugs en een hoeveelheid handelsgeld in beslag genomen.
Fietser gewond bij aanrijding
24-7-2003. Een 27-jarige fietser raakte gisterochtend gewond bij een aanrijding met een auto op de De Clerqstraat. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij.
Twee gewonden bij schietpartij
24-7-2003. Gisteravond rond negen uur zijn twee mannen gewond geraakt bij een schietpartij in een café aan de Palembangstraat. In de kroeg kreeg een groep mannen ruzie met elkaar. Dit escaleerde in een schietpartij waarbij twee slachtoffers vielen. Een man is opgenomen met ernstige verwondingen, het andere slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De daders zijn voortvluchtig. De recherche van het bureau Linnaeusstraat heeft de zaak in onderzoek.
---

Verdachte beroving opgepakt

24-7-2003. De politie heeft gistermiddag een 33-jarige man gearresteerd die ervan verdacht wordt op 5 juli een bejaarde vrouw te hebben beroofd voor haar woning in Amsterdam-Oost. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij sloeg een agent en beschadigde een politieauto. Hij zit vast. Op 5 juli werd een 94-jarige vrouw slachtoffer van een beroving in Amsterdam-Oost. De bejaarde dame werd tot haar woning gevolgd door een man die aanbood haar tas te tillen. Vervolgens gaf hij het slachtoffer een duw, beroofde haar van haar geld en ging er vandoor. Gistermiddag zagen agenten op de Pontanusstraat een man lopen die aan het opvallende signalement voldeed. Toen agenten hem aanspraken ging hij door het lint. Hij sloeg een politieman en beschadigde een politieauto. Uiteindelijk werd hij overmeesterd en in de boeien geslagen.

---

Buitenfunctiestelling

24-7-2003. Vandaag heeft de korpsleiding van de politie Amsterdam-Amstelland een 36-jarige hoofdagent, werkzaam bij de Dienst Centrale Recherche, buiten functie gesteld. De beslissing is genomen omdat uit onderzoek is gebleken dat de politieman betrokken was bij het opzetten van een hennepplantage.

---

Oefengranaat aangetroffen

24-7-2003. Gistermiddag heeft de politie op de Bijlmerdreef een oefenhandgranaat aangetroffen. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en het openbaar vervoer omgeleid. Later bleek dat het voorwerp geen gevaar opleverde voor de omgeving, daar het een oefengranaat betrof. Rond half vier zagen agenten het projectiel liggen bij bushalte Florijn op de Bijlmerdreef. Het EOC (Explosieven Opruimings Commando) werd gewaarschuwd, die uit voorzorg de omgeving afzette. Vervolgens werd geconstateerd dat het een uit de tweede wereldoorlog afkomstige Amerikaanse oefengranaat betrof.

---

Gouden vangst door valse creditcard

23-7-2003. Een 51-jarige man die probeerde om met een vervalste creditcard te betalen, had dubbelpech. Hij werd gearresteerd door de politie en bleek ook nog voor een fortuin aan boetes open te hebben staan. De man boot de creditcard aan in een winkel. Nadat bij de winkelier bekend werd dat de creditcard niet deugde, hield deze zijn klant aan de praat in afwachting van de komst van de politie. Agenten arresteerden de oplichter en sloten hem in. In het politiebureau bleek dat de man nog een boete had openstaan van 46.000 euro.
---

Identiteit gezocht dode man

foto dode man

Klik hier voor een grote foto.

16-7-2003. Op zondagmorgen 13 juli rond halftwaalf werd het levenloze lichaam van een onbekende man aangetroffen in de fontein bij de Plantage Muidergracht ( J.W. Overloopplantsoen).

De man voldoet aan het volgende signalement:

lengte: 1.82 meter.

gewicht: 69 kg.

leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud.

De man had een baard van een paar dagen oud. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg bruine veterschoenen met een lichtbruine zool, schoenmaat 43.

De man is een paar uur voordat hij werd gevonden gezien in de omgeving van de Kadijken.

De politie is op zoek naar mensen die de man kennen of herkennen aan het signalement of de foto. U kunt bellen met de recherche Linneausstraat op telefoonnummer: (020) 559 2421.
---

Man betrapt autokraker

23-7-2003. Een 22-jarige man uit Amsterdam heeft vannacht op heterdaad een 44-jarige autokraker betrapt toen deze zijn auto, die geparkeerd stond bij de parkeergarage Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost, aan het kraken was. De dief had al van alles uit de auto gestolen en was bezig zijn werk af te ronden toen de eigenaar hem bij zijn auto betrapte. Hij belette de man te vluchten en waarschuwde de politie die de man in de boeien sloeg.

---

Overval op café

23-7-2003. Twee met hakmessen gewapende mannen hebben gistermiddag rond halfdrie een overval gepleegd op een café aan de Witte de Withstraat. De overvallers drongen de zaak binnen en dwongen een medewerker en een aanwezige leverancier op de grond te gaan liggen. De beide mannen werden gekneveld en opgesloten. De daders doorzochten de zaak en vluchtten met hun buit. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie.

---

Voetganger geschept door auto

23-7-2003. Gisterenmiddag rond kwart voor één reed een 25-jarige automobilist over de Van Baerlestraat toen plotseling een voetganger overstak. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 35-jarige voetganger raakte daarbij met zijn hoofd en lichaam de voorruit van de auto. De GG&GD verleende eerste hulp waarna het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

---

Vondeling Molenwijk

11-7-2003. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder van en/of degene(n) die een kind hebben achtergelaten in een flat aan Grondzeiler in Molenwijk (Amsterdam-Noord).

Het kind werd woensdagmiddag 9 juli rond twee uur aangetroffen op een galerij. Het gaat om een pasgeboren jongetje met een getinte huidskleur. Hij was gewikkeld in een laken en zat in een vuilniszak. Het kind verkeert in goede gezondheid en verblijft op een opvangadres.

De politie heeft de volgende vragen:

Wie heeft woensdagmiddag 9 juli in de omgeving van Molenwijk iets bijzonders gezien dat in verband zou kunnen staan met de vondst van de baby?

Wie denkt de deze week bevallen moeder van de baby te kennen?

wie heeft andere informatie die voor het onderzoek mogelijk van belang is.

Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op (020) 559 30 45
---

Vrijwilligers gezocht

12-6-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, de zogenaamde volontairs, voor ondersteunende werkzaamheden binnen het korps. Vijftien van hen zullen worden ingezet als preventieadviseur. Na een speciale opleiding krijgen zij een landelijke erkend certificaat.
volontair aan het werk

Interesse? Bel dan: (020) 559 4419,
of lees hier eerst meer over volontairs.

---

Geef uw mening

Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.