Ingezonden persbericht

Persbericht

24 juli 2003

Netsize zet omzetgroei voort met een stijging van 124% in het eerste kwartaal van 2003

Netsize Group heeft bekend gemaakt op schema te liggen om in de eerste helft van het jaar een omzet te realiseren van meer dan 30 miljoen Euro en een positief EBITDA van meer dan 1 miljoen Euro.

Met een omzet van 15 miljoen Euro in het eerste kwartaal van dit jaar, zet Netsize haar geplande exponentiele groei voort. Deze resultaten komen overeen met de door Netsize vastgestelde prognose en versterkt het vertrouwen in haar capaciteiten om dit jaar nog een omzet te behalen van 80 miljoen Euro en een positief EBITDA van 4 miljoen Euro. Hiermee bevestigt Netsize haar leiderschapspositie in de markt van mobiele multimedia- en SMS diensten.

Resultaten in miljoenen Euro s Q1 2003 versus Q1 2002:

Inkomsten Q1:
2002: 6.6
2003: 14.86
Stijging: +124%

In 2001 bedroeg de omzet van Netsize Group 6 miljoen Euro. Een jaar later was de omzet meer dan verzesvoudigd en bedroeg het 39,6 miljoen Euro. Ook de winst was aanzienlijk hoger. Halverwege 2002 bereikte het bedrijf haar breakeven point en in het laatste kwartaal van dat jaar behaalde Netsize een positief EBITDA. Dankzij een succesvol business development en financieel beleid en de toename in de bruto marge is de winst ieder kwartaal door blijven groeien.

"Het bedrijf is in staat zichzelf te financieren en de drie belangrijkste strategische doelen voor 2003 te realiseren; wereldwijde uitbreiding, continue ontwikkeling van ons portfolio -dat onze multimediadiensten bevat- en uitgroeien tot internationaal marktleider op het gebied van mobiele content en toepassingen", zegt Stanislas Chesnais, President Directeur en grondlegger van Netsize."

Peter Egberts, Country Manager van Netsize Nederland voegt hieraan toe: "Nederland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de Netsize Group. Wij Nederlanders zijn van oudsher sterk internationaal georiënteerd en daar past het internationale bereik van Netsize perfect bij. In een zeer korte periode is het aantal medewerkers in Nederland meer dan verdubbeld waardoor wij nog beter in staat zijn om klanten van dienst te zijn".

Netsize is een pioneer op het gebied van integratie van premium SMS-diensten in Europa en heeft haar voordelen opgedaan door de markt vroeg te betreden. Pas in 2002 boden andere Europese mobiele operators premium SMS diensten aan. Netsize's ervaringen in het verleden en het snelle leerproces hebben ervoor gezorgd dat het businessmodel in elk gebied succesvol is toegepast.

Netsize heeft een uitgebreide infrastructuur ontwikkeld en werkt samen met wereldwijde mobiele operators, applicatie- en contentproviders om haar doelen te verwezenlijken. Netsize onderscheidt zich van haar concurrentie door connecties met 50 mobiele operators aan te bieden. Daarnaast bieden 130 Netsize medewerkers verspreid over 15 verschillende Europese landen lokale ondersteuning en kennis, zodat succesvolle mobiele diensten geleverd kunnen worden.

(453 woorden)

Over Netsize Group

Met een omzet van meer dan 37 miljoen Euro in 2002, is de Netsize Group Europees marktleider in het aanbieden van mobiele oplossingen voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie van draadloze diensten waarmee ze hun omzet en naamsbekendheid vergroten en de bedrijfsefficiency optimaliseren.

Netsize-klanten profiteren van bi-directionele netwerkverbindingen met meer dan 50 mobiele operators wereldwijd die toegang geven tot premium mobile billing en een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals premium content, multimedia oplossingen en toegang tot bedrijfsapplicaties. Netsize levert de content zowel via SMS, MMS, Java, Browsing (WAP, iMode, Vlife, ...) als Voice kanalen.

Dankzij deze oplossingen en met de ondersteuning van de lokale Netsize-teams, gevestigd in diverse landen, kunnen klanten en partners wereldwijd mobiele diensten introduceren. In elk land is er een aangepaste ondersteuning voor wat betreft technologische mogelijkheden, marketing en billing, back office diensten zoals, third party billing , online traffic statistieken, meertalige helpdesks, white label content en digital rights management.

Reeds actief in 15 Europese landen, breidt Netsize momenteel uit naar Centraal Europa, Latijns- en Noord Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Netsize heeft wereldwijd een groot team van hoogopgeleide professionals klaarstaan voor haar klanten. Sinds de oprichting in 1998, heeft Netsize voor meer dan 700 klanten mobiele diensten gelanceerd en beheerd.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Contact:
LEWIS, het ICT PR bureau:
Lilian van Tongerlo/Yvonne van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: lilianv/yvonnev@lewispr.comWebsite: www.lewispr.com

NETSIZE NEDERLAND
Sharon Harris
Tel. + 31 (0)10 266 33 00 Fax: + 31 (0) 10 266 33 50 E-mail: sharris@netsize.comWebsite: www.netsize.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com