Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 24 juli 2003

Nieuw op www.fietsersbond.nl

Vernieuwde medische vraagbaak

Op de website van de Fietsersbond is de medische vraagbaak geheel vernieuwd en uitgebreid. Arts Kor van Hulten geeft vakkundige adviezen voor meer dan dertig verschillende fietserskwalen, waarvan zadelpijn de meest voorkomende is. De medische vraagbaak is te vinden op: www.fietsersbond.nl/dokter.

Mannen hebben bij het fietsen vaak last van gevoelloze of slapende geslachtsdelen of - op oudere leeftijd - van de prostaat. Vrouwen hebben eerder last van de schaamstreek of het stuitje. Een veelgehoorde klacht bij vrouwen is ook: nek- en schouderpijn tijdens het fietsen. Deze nek- en schouderpijn bij vrouwen komt doordat veel vrouwen op een fiets zitten die te lang is , dat wil zeggen dat het stuur te ver weg staat.

Veel van deze klachten komen voort uit een verkeerde zithouding en zijn te verhelpen door de fiets anders af te stellen. Dus zadel iets hoger of lager, stuur dichterbij of hoger. Arts Kor van Hulten legt op de website van de Fietsersbond precies uit hoe je dit moet doen. In de medische vraagbaak is ook een lijst van fietsenwinkels te vinden die een groot assortiment van zadels hebben, waaronder zadels met een gleuf 'op de gevoelige plek', wat goed werkt tegen verschillende vormen van zadelpijn.

Wie een vraag heeft waarvan het antwoord nog niet op de website te vinden is, kan arts Kor van Hulten via de website van de Fietsersbond mailen. Kor van Hulten geeft binnen een week gratis antwoord per e-mail. De antwoorden worden te zijner tijd in de Vraagbaak opgenomen.

Meer bezoekers in 2003

Het aantal bezoekers van de website van de Fietsersbond is dit jaar sterk gegroeid. In de eerste helft van 2003 is het aantal visits (unieke bezoekers) met veertig procent gestegen ten opzicht van vorig jaar. In 2003 trok de site gemiddeld 35 duizend unieke bezoekers per maand. De helft van de bezoekers gaat naar de Vraagbaak. Met name de interactieve 'nieuwe vragen' rubriek van de Vraagbaak is populair, die wordt door een kwart van de bezoekers geraadpleegd. Op deze plek geven fietsers elkaar advies over fietsvakantie, fietsroutes en fietsreparatie. (www.fietsersbond.nl/nieuwevragen)



Ingezonden persbericht