Politie Amsterdam-Amstelland

Oplichter gearresteerd
24-7-2003. In een winkel aan de Kalverstraat werd gistermiddag een 19-jarige man gearresteerd die had geprobeerd om met een gestolen creditcard schoenen af te rekenen. De man werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie.

---

Gestolen creditcard

24-7-2003. Gistermiddag probeerden twee mannen van 24 en 38 jaar oud met een gestolen creditcard bij verschillende winkels in Amstelveen aankopen te doen. Zij probeerden hun juist aangeschafte luxe artikelen af te rekenen. Een alerte winkelier vertrouwde het niet en vroeg om een legitimatiebewijs. Hierop verliet het tweetal snel de winkel en probeerde het elders. Doordat de credit card inmiddels was geblokkeerd, lukte dit niet bij andere winkels. Met een duidelijk opgegeven signalement van de twee daders in de hand konden agenten de oplichters in de directe omgeving van het winkelcentrum aanhouden. Man beroofd van scooter
24-7-2003. Een 19-jarige man is gisteravond rond acht uur op Marne beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer reed met zijn scooter onder het fietstunneltje bij Marne toen hij werd opgewacht door een man die midden op het fietspad stond. Deze trok een vuurwapen en richtte dit op zijn slachtoffer. Hij werd gedwongen om zijn tweewieler, helm en rugtas af te geven. Vervolgens ging de dader er op de brommer vandoor en reed weg richting Sportlaan. De dader is voortvluchtig.
Gewonden bij aanrijding
24-7-2003. Twee jongens op een bromfiets, beiden 19 jaar oud, zijn gisteravond rond zes uur op de Molenvlietweg in Aalsmeer gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De brommer reed over de Molenvlietweg en kon de auto die de parkeerplaats nabij de Hornweg afreed niet meer ontwijken. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis.