EDS maakt resultaten tweede kwartaal bekend

PLANO, Texas / Capelle a/d/ IJssel, 24 juli 2003 - EDS heeft de resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal van 2003, dat eindigde op 30 juni.

EDS heeft het afgelopen kwartaal een winst gemaakt van $138 miljoen ofwel 28 dollarcent per aandeel. Vorig jaar behaalde EDS in dezelfde periode een winst van $ 316 miljoen ofwel 64 dollarcent per aandeel. Exclusief afschrijvingen op bezittingen en herstructureringskosten verbonden aan wijzigingen in de top van het concern komt de nettowinst in het tweede kwartaal uit op $167 miljoen, in lijn met de op 18 juni verstrekte winstverwachting.

De omzet van EDS nam ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar toe met twee procent tot $ 5,52 miljard (schommelingen in de wisselkoers zijn hier niet in inbegrepen).

EDS Chairman en CEO Mike Jordan: "We zitten momenteel in een herstructureringsfase en werken hard aan het verbeteren van onze kostenstructuur, productiviteit en concurrentievermogen. Tevens hebben we onze balans versterkt met een behoorlijke kapitaalinjectie. Nu moeten we deze verbeterde concurrentiepositie vertalen in meer orders."

Kijk voor het volledige bericht op http://www.eds.com/news/news_release_template.shtml?rowid=3432

EDS
EDS, 's werelds grootste, onafhankelijke IT-dienstverlener, is actief op het gebied van strategie, implementatie, bedrijfsveranderingen en operationele oplossingen. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van het beheer van hun complexe bedrijfsprocessen en ter versterking van hun concurrentiepositie in de digitale economie. EDS combineert de beste technologieën en helpt bedrijven op nieuwe manieren samen te werken, het vertrouwen van klanten te winnen en te zoeken naar verbeteringen. EDS en dochterbedrijf A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in ruim 60 landen voor tal van vooraanstaande bedrijven en overheden. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard. EDS is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: EDS). Tot de Nederlandse klanten behoren bedrijven als AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN AMRO.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl.