Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-07-2003
Politieberichten van 24/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Stavoren: vernielingen
Donderdag omstreeks 02.00 uur werden op de buitenhaven aan het Suderstrand vernielingen aangericht aan vijf auto`s. Door getuigen werd gezien dat een 23-jarige inwoner van Lelystad hiervoor verantwoordelijk was. De man had met een hamer de ruiten van de auto`s ingeslagen. Tevens bleek dat hij verschillende mensen had bedreigd met een kapot geslagen bierglas. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een verbroken relatie is waarschijnlijk de oorzaak. De eigenaars van de vernielde auto`s moeten nog worden gehoord. De verdachte is ingesloten.

Lemmer: belediging
Woensdag omstreeks 21.30 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Schans. In een steeg naast het gemeentehuis een aantal personen aangetroffen, waaronder de verdachte, die een woordenwisseling met elkaar hadden. De verdachte, een 36-jarige inwoner van Lemmer, wilde de deur van een politieauto openen en toen dit niet lukte, schold hij de politieman uit voor "Grote imbeciel". De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de aanhouding dreigde de zaak even te escaleren doch bij het zien van de politiehond, keerde de rust weer. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Formerum: meisje valt van paard
Woensdag omstreeks 17.20 uur viel een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden tijdens het paardrijden bij de strandovergang van Formerum van haar paard. Het meisje klaagde over pijn in haar rug en werd met de ambulance overgebracht naar de dienstdoende huisarts op het eiland. Na behandeling door de huisarts kon het meisje weer naar de camping.

Drachten: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Oudeweg. De voordeur zat waarschijnlijk niet op het nachtslot en door de "flippermethode" is men de woning binnengekomen. Terwijl de 73-jarige bewoonster lag te slapen werd de benedenverdieping werd doorzocht. Uit een kast in de hal werd een paar honderd euro weggenomen, alsmede een doosje met daarin een paar gouden ringen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Franeker: diefstal auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Leeuwarderweg. Het toegangshek werd opengebroken, evenals het kantoor. Uit het kantoor werden de sleutels van een personenauto weggenome, die op het bedrijfsterrein stond. Deze auto, een Volkswagen Golf SDI, kleur wit, voorzien van het kenteken 42-GK-LT, werd meegenomen. Tevens werden de sleutels van een op het terrein staande geparkeerde auto meegenomen. De weggenomen auto was verkocht en zou vandaag afgeleverd worden. De medewerker van het bedrijf, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844