Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24 juli 2003

District Tilburg

Belediging

TILBURG - Gisteren, rond de klok van 23.15 uur hebben agenten op de Gasthuisring een 42-jarige Tilburgse vrouw aangehouden nadat ze beide agenten beledigde. Op grond van het samenscholingsverbod kregen een aantal personen, waaronder de vrouw een proces verbaal, omdat ze zich ophielden in een portiek op de Gasthuisring. De vrouw was het hier niet mee eens en beledigde de agenten met de woorden: "kankerlijer en kankerhoer". Hierop werd de vrouw aangehouden.

Vechtpartij

TILBURG - Vanmorgen, rond 02.00 uur, hebben agenten op het Piusplein een 20-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats aangehouden. Tegen sluitingstijd van de kermis werd een groepje mensen door een kermisexploitant aangesproken op hun gedrag. De 20-jarige man was het hier niet mee eens en sloeg de exploitant. Hierdoor ontstond een vechtpartij waarbij de 20-jarige man werd aangehouden.

Beroving

TILBURG - Vanmorgen, rond 03.30 uur, werd op het Wilhelminapark een minder valide 49-jarige man beroofd van zijn portemonnee. Getuigen troffen de man, liggend op de grond, kermend van de pijn aan. De man vertelde dat drie onbekende mannen hem kort daarvoor van zijn portemonnee hadden beroofd. Gealarmeerde ambulancepersoneel brachten de man voor onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis Op dit moment is het nog onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Brand

TILBURG - Vanmorgen, rond 04.15 uur, kregen agenten de melding dat er brand was uitgebroken, in een attractie met gokkasten op de Paleisring. Toen de agenten arriveerden waren omstanders bezig de brand te blussen. De gealarmeerde brandweer bluste de brand na. De attractie kon niet meer gered worden. De naast liggende attracties hebben geen schade ten gevolge van de brand. De brandweer stelt een onderzoek in.

Overval

TILBURG - Vanmorgen, rond 09.15 uur, vond er in een telefoonwinkel in de Heuvelstraat een poging tot diefstal met geweld plaats. Nadat een 37-jarige medewerkster de winkel had geopend en het alarm had uitgeschakeld, werd de toegangsdeur door een onbekende man open geduwd. De man greep de medewerkster, die op dat moment alleen in de winkel was, bij haar keel en duwde de toegangsdeur dicht. Nadat hij haar gesommeerd had geld te pakken, lukte het de medewerkster zich van de man los te trekken. Lopend richting de toegangsdeur zette de werkneemster het op een gillen. De overvaller schrok hiervan en zette het, zonder buit, op een lopen.

---

---

Bron: Desiree Brabers