Tiscali

Persbericht:


OVERTURE BENOEMT RUUD SMEETS TOT ALGEMEEN DIRECTEUR NEDERLAND

DUBLIN/AMSTERDAM, 24 juli 2003 -- Overture Services, wereldleider op het gebied van commerciële internetzoekdiensten, maakt vandaag bekend dat Ruud Smeets is benoemd als Algemeen Directeur van Overture Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële groei en strategische richting van de Nederlandse activiteiten en het kantoor dat later dit jaar in Amsterdam wordt geopend.

Overture introduceerde als eerste commerciële internetzoekdiensten waarmee bedrijven en klanten op een innovatieve en effectieve manier online aan elkaar worden gekoppeld. Overture bundelt hierbij de belangen van internetgebruikers, 95.000 actieve adverteerders en distributiepartners zoals Yahoo, MSN en CNN. Via Overture kunnen bedrijven gericht tekstadvertenties laten verschijnen rondom relevante zoekresultaten op internet (paid search).

De Europese online advertentiemarkt trekt sterk aan en paid search is een belangrijke motor achter deze groei. Onderzoeksbureau Jupiter voorspelt ten opzichte van vorig jaar een verdubbeling van de paid search-bestedingen in Europa naar EUR 363 miljoen.

Nederland is een van de meest volwassen internetmarkten in Europa met eind vorig jaar al 9,2 miljoen internetgebruikers (73% van de totale bevolking van 16 jaar en ouder). 48% van de Nederlandse internetpopulatie heeft in het laatste half jaar van 2002 online aankopen gedaan (Nielsen//NetRatings).

Achtergrond Ruud Smeets

Ruud Smeets lanceerde eerder de online vindservice Scoot in Nederland en was commercieel verantwoordelijk voor de Telegraaf-i, de elektronische versie van dagblad De Telegraaf. Meer recent was hij verantwoordelijk voor de Information, Communication en Entertainment markt bij KPMG Business Advisory Services. Hiervoor was hij Chief Commercial Officer en lid van de raad van bestuur van internetinvesteerder Newconomy. Smeets spreekt en schrijft regelmatig over ontwikkelingen met betrekking tot interactieve media en -technologieën. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht en studeerde af in de specialisaties Marketing en Internationaal Strategisch Management.

Martin Child, Managing Director, Overture Northern Europe: Ruud brengt uitgebreide en deskundige ervaring binnen onze sector met zich mee en heeft uitstekende kennis van de Nederlandse internetindustrie. We zijn er van overtuigd dat Ruud de juiste man is om onze activiteiten in deze voor Overture strategisch zeer belangrijke markt succesvol te leiden".


---

Over Overture

Overture (NASDAQ: OVER) is wereldleider op het gebied van commerciële zoekdiensten via het internet waarmee bedrijven en klanten op een nieuwe en krachtige manier online met elkaar in contact worden gebracht. Het bedrijf is pionier op het gebied van commerciële internetzoekdiensten en bundelt de belangen van consumenten, 95.000 actieve betalende adverteerders, en distributiepartners waaronder Yahoo!, MSN, AOL, Lycos, Tiscali en Wanadoo. Het bedrijf levert een compleet scala aan internetzoekproducten en -diensten. Overture beheert ook de Altavista.com en AlltheWeb.com websites. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en is gevestigd in Pasadena, California (VS) en heeft kantoren in New York, Chicago, San Francisco en Palo Alto. Het hoofdkantoor voor de niet-Amerikaanse activiteiten zit in Ierland met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea. Op 14 juli 2003 hebben Yahoo! (NASDAQ: YHOO) en Overture een definitieve overeenkomst getekend met betrekking tot de overname van Overture door Yahoo! behoudens vastgestelde voorwaarden.

Voor meer informatie www.overture.nl

Voor meer (pers)informatie:

Veronique van Zanten

Telefoon 070-346 3760

v.vanzanten@kempenpr.nl