Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 15.00 u) Donderdag, 24 juli 2003

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag in Sittard verkeerscontroles gehouden. Op het Stationsplein en op de Engelenkampstraat werden totaal 34 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Elsloo; hennepkwekerij
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op een perceel aan de Meerdel in Elsloo, in een container een hennepkwekerij met totaal ongeveer 95 hennepplanten aangetroffen. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (transformatoren etc.) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkweker.

Stein; aangehouden
Afgelopen woensdagmiddag werd een brand ontdekt in een winkel aan de Peldenstraat in Stein. Die kon door de uitbater samen met anderen worden geblust. Er is sprake van enige brand/roetschade. De politie die brandstichting vermoedde stelde een nader onderzoek in. Daarbij kwam een 28-jarige man uit Stein als verdachte in beeld. Die werd thuis aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beek/Spaubeek; verkeerscontroles
De politie afgelopen woensdag bij verkeerscontroles op de Stationsstraat en op de Prins Mauritslaan in Beek. Op de Stationstraat werden 82 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden (krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd). Op de Prins Mauritslaan werden 5 voertuigbestuurders bekeurd (de meeste wegens het niet dragen van de autogordel. Bij een snelheidscontrole in Spaubeek, op de Soppestraat betrapte de politie woensdag totaal 60 voertuigbestuurders die er te hard reden.

Born; snelheid en verkeer
Bij een radar snelheidscontrole afgelopen woensdagavond op de autosnelweg A-2 in Born, flitste de politie, het Verkeershandhavingsteam totaal 528 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Alle 528 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Op de Parkweg in Born hield de politie woensdagmiddag een radar snelheidscontrole. Daarbij flitste de politie totaal 33 voertuigbestuurders die er te hard reden.