Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MINLNV: Wijziging regeling vervoersbeperkingsgebieden

WIJZING REGELING VERVOERSBESPERKINGSGEBIEDEN

Onderhavige wijzigingsregeling wijzigt de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003, en de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003. Deze wijzigingen hebben betrekking op het opheffen van het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord en de aanpassing van de grenzen van compartiment G. De wijzigingen worden hieronder nader toegelicht.

De wijziging in de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 betreft de opheffing van het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord. Op het met Aviaire Infuenza (AI) besmette bedrijf in het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord zijn een aantal weken geleden verklikkerdieren geplaatst. Na 21 dagen zijn deze dieren op de aanwezigheid van AI klinisch en serologisch onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat de dieren niet met AI zijn besmet. Dit heeft tot gevolg dat de besmetverklaring van het besmette bedrijf in Nederweert-Noord is opgeheven. Nu er geen besmet bedrijf meer aanwezig is in het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord is het vervoersbeperkingsgebied opgeheven.
In het opgeheven vervoersbeperkingsgebied geldt nu het regime van de Tijdelijke regeling vervoers- en exportverbod pluimvee 2003 I; het is derhalve onder andere weer toegestaan de dieren die in het opgeheven gebied worden gehouden en het vlees van deze dieren te exporteren.

In de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003 zijn de grenzen van de compartimenten overeenkomstig de opheffing van 23 juli 2003, 16.00 uur van het vervoersbeperkingsgebied Echt en de opheffing van het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord aangepast. Dit houdt in dat compartiment G niet langer het vervoersbeperkingsgebied Echt en het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord omvat. De grenzen van compartiment G zijn thans gelijk aan de grenzen van het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Zuid.

Regeling van de Minister van Landbouw,
Natuur en Voedselkwaliteit van 24 juli 2003,
houdende wijziging van een aantal regelingen
met betrekking tot de bestrijding van
Aviaire Influenza

No. TRCJZ/2003/6405
Directie Juridische Zaken

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT;

Gelet op Beschikking 2003/428/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 25 april 2003 tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met een sterk vermoeden van besmetting met aviaire influenza in Nederland (PbEG L 133);

Gelet op Richtlijn 92/40/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 19 mei 1992 tot vaststelling van communautaire maatregelen voor de bestrijding van aviaire influenza (PbEG L 167);

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 15, eerste lid, aanhef en onderdelen b en e, 17, 18, eerste en tweede lid, 29, 30, eerste en derde lid, 31 en 107 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
Bijlage I tot en met III van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 worden vervangen door de in bijlage 1 bij deze regeling opgenomen bijlage I tot en met III.

Artikel II
Bijlage I van de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003 wordt vervangen door de in bijlage 2 bij deze regeling opgenomen bijlage I.

Artikel III
Deze regeling wordt aan de media bekend gemaakt en treedt op 24 juli 2003, om 15.30 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR
EN VOEDSELKWALITEIT,

Bijlage 1 als bedoeld in artikel I van de Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 24 juli 2003, houdende wijziging van een aantal regelingen met betrekking tot de bestrijding van Aviaire influenza

Bijlage I (Gebieden) als bedoeld in artikel 1, onderdeel c, van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003


1. Vervoersbeperkingsgebied Gelderse Vallei-Beneden Leeuwen
1. De artikelen 1 tot en met 15 van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2.

2. Het gebied is begrensd als volgt:

1. Vanaf de kruising van Afslag 36 (Almere Stad) en de Hoge Vaart, de Hoge Vaart volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de Hoge Vaart met de Larserweg (N302)
2. Larserweg (N302) volgend in zuidelijke richting tot aan Gooise Weg (N305)

3. Gooise Weg (N305) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Ganzenweg (N305)

4. Ganzenweg (N302) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Knardijk (N302) overgaand in de Ceintuurbaan (N302) tot aan Afslag
13 (Lelystad).

5. Vanaf Afslag 13 (Lelystad) de A28 volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de A28 met Hierdense Beek (water).
6. Hierdense Beek (water) volgend in zuidelijke richting overgaand in de Leuvenumse Beek (water) tot aan de kruising van de Leuvenumse Beek (water) met Oude Zwolseweg.

7. Oude Zwolseweg volgend in westelijke richting tot aan Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg.

8. Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg volgend in zuidelijke richting tot Staverdenseweg (Staverden).

9. Staverdenseweg (Staverden) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Pirkweg, overgaand in Staverdenseweg (Elspeet) tot Uddelerweg (N310).

10. Uddelerweg (N310) volgend in zuidelijke richting overgaand in Elspeterweg (N310) tot aan Aardhuisweg (Uddel)

11. Aardhuisweg (Uddel) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Amersfoortseweg (N344).

12. Amersfoortseweg (N344) volgend in oostelijke richting tot aan Jachtlaan (Apeldoorn).

13. Jachtlaan (Apeldoorn) volgend in zuidelijke richting overgaand in Laan van Spitsbergen tot aan Europalaan (N304)
14. Europalaan (N304) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Otterloseweg (N304) overgaand in de Apeldoornseweg (N804) overgaand in de Delenseweg (N804) overgaand in de Hoenderloseweg (N804) tot aan Koningsweg (N311).

15. Koningsweg (N311) volgend in westelijke richting tot aan Koningsweg (N310).

16. Koningsweg (N310) volgend in zuidelijke richting tot aan de Amsterdamseweg (N224) (Arnhem).

17. Amsterdamseweg (N224) (Arnhem) volgend in oostelijke richting tot Zijpendaalseweg.

18. Zijpendaalseweg volgend in zuidelijke richting via het Willemsplein, volgend in zuidelijke richting overgaand in Roermondsplein, overgaand in de Nelson Mandelabrug, overgaand in Eldenseweg tot de Batavierenweg.

19. Batavierenweg volgend in oostelijke richting tot aan de Nijmeegseweg (A325).

20. Nijmeegseweg (A325) volgend in zuidelijke richting overgaand in A325 overgaand in Generaal James Gavinweg (N325) tot aan Keizer Traianusplein.

21. Keizer Traianusplein volgend in westelijke richting overgaand in Sint Canisiussingel overgaand in Oranjesingel tot aan Keizer Karelplein.

22. Keizer Karelplein volgend in zuidelijke richting overgaand in Groesbeekseweg overgaand in Sint Annastraat overgaand in Rijksweg (N844) tot aan Jan J. Ludenlaan (N271).

23. Jan J. Ludenlaan (N271) volgend in westelijke richting tot aan A73 (bij Afslag 3 Malden).

24. A73 volgend in zuidelijke richting tot aan afslag 4 (Cuijk).
25. Vanaf afslag 4 (Cuijk) de Provincialeweg (N321) volgend in westelijke richting tot aan Burgemeester Thijssenstraat (Beers).
26. Burgemeester Thijssenstraat (Beers) volgend in zuidelijke richting overgaand in Millseweg overgaand in Beerseweg tot aan Karstraat.

27. Karstraat volgend in noordelijke richting tot aan Hoogveldseweg.

28. Hoogveldseweg (Mill) volgend in zuidelijke richting overgaand in Domeinenstraat overgaand in Vorleweg tot aan Volkelseweg (N264).
29. Volkelseweg (N264) volgend in westelijke richting overgaand in Nieuwedijk (N264) overgaand in Rondweg Volkel (N264) overgaand in Rouwstraat tot Zeelandsedijk (Volkel).

30. Zeelandsedijk (Volkel) volgend in zuidwestelijke richting tot aan de Brabantstraat.

31. Brabantstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Volkelseweg (N605) overgaand in Molenstraat overgaand in Julianastraat tot aan Wilhelminastraat (Boekel).

32. Wilhelminastraat (Boekel) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Erpseweg overgaand in Boekelseweg overgaand in Heesakker tot De Wasaa (Erp).

33. De Wasaa (Erp) volgend in zuidelijke richting overgaand in Den Uil tot Brugstraat (N604).

34. Brugstraat (N604) volgend in oostelijke richting overgaand in Molentiend tot Hoogstraat.

35. Hoogstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Rijbeemd.
36. Rijbeemd volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Keldonkseweg overgaand in De Roost overgaand in Antoniusstraat overgaand in de Morgenstraat (Keldonk) overgaand in Hool tot aan Sweenslag.

37. Sweenslag volgend in westelijke richting overgaand in Hoolstraat overgaand in Erpsesteeg overgaand in Hoge Biezen tot aan Krijtenburg.

38. Krijtenburg volgend in noordwestelijke richting tot aan Zijtaartseweg.

39. Zijtaartseweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Eversestraat .

40. Eversestraat volgend in westelijke richting tot aan Veghelseweg (N265).

41. Veghelseweg (N265) volgend in zuidwestelijke richting tot aan de rivier Dommel (St. Oedenrode).

42. Rivier Dommel (St. Oedenrode) volgend in westelijke richting tot aan snelweg A2 (Boxtel).

43. Snelweg A2 (Boxtel) volgend noordwestelijke richting tot aan knooppunt Hintham (.s Hertogenbosch).

44. Vanaf Knooppunt Hintham de A2 volgend in noordelijke richting tot aan afslag 13 (Culemborg).

45. Vanaf afslag 13 (Culemborg) de Rietveldseweg (N320) volgend in oostelijke richting tot aan Rijksstraatweg (N833).
46. Rijksstraatweg (N833) volgend in noordelijke richting tot aan Stationssingel (Culemborg).

47. Stationssingel (Culemborg) volgend in westelijke richting tot aan Otto van Reesweg.

48. Otto van Reesweg volgend in noordelijke richting tot aan Kleine Buitenom.

49. Kleine Buitenom volgend in oostelijke richting tot aan Veerweg.

50. Veerweg volgend in noordelijke richting (de Lek overstekend) tot aan Lekdijk.

51. Lekdijk volgend in oostelijke richting tot aan Beusichemseweg.

52. Beusichemseweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Nachtdijk.

53. Nachtdijk volgend in noordelijke richting tot aan Tuurdijk.
54. Tuurdijk volgend in oostelijke richting overgaand in Watertorenweg overgaand in Leemkolkweg tot aan Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N229).

55. Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N229) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Werkhovenseweg (N229) overgaand in Schoudermantel (N229) tot aan afslag 19 (Bunnik).
56. Vanaf afslag 19 (Bunnik) de A12 volgend in oostelijke richting tot aan afslag 20 (Driebergen).

57. Vanaf afslag 20 (Driebergen) de Hoofdstraat (Driebergen-Rijsenburg) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Driebergseweg tot aan Laan van Beek En Royen (Zeist).
58. Laan van Beek En Royen (Zeist) volgend in noordelijke richting tot aan Krakelingweg.

59. Krakelingweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Oude Woudenbergse Zandweg tot aan Boulevard.

60. Boulevard volgend in noordelijke richting overgaand in Zandbergenlaan (N238) overgaand in de Nieuwe Dolderseweg (N238) overgaand in de Provincialeweg (N238) Den Dolder overgaand in de Dolderseweg tot aan Soestdijkerweg (N234).

61. Soestdijkerweg (N234) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Biltseweg (N234)tot aan Amsterdamsestraatweg (N221).
62. Amsterdamsestraatweg (N221) volgend in noordelijke richting tot aan Wakkerendijk (N221).

63. Wakkerendijk (N221) volgend in noordelijke richting tot aan Laarderweg.

64. Laarderweg volgend in westelijke richting tot aan Zuidersingel.

65. Zuidersingel volgend in zuidelijke richting tot aan Afslag 34 (Eemnes).

66. Vanaf Afslag 34 (Eemnes) de A27 volgend in noordelijke richting tot aan Afslag 36 (Almere Stad).


2. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Zuid


1. De artikelen 1 tot en met 15 van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2.

2. Het gebied is begrensd als volgt:


1. Vanaf de Nederlands-Belgische grens de snelweg A67 volgend in noordoostelijke richting tot het punt waar de spoorlijn de snelweg kruist (ter hoogte Industriegebied Venlo).

2. De spoorlijn volgend in oostelijke richting tot aan kruising spoorlijn met de A73 ter hoogte van Afslag 13 (Sevenum).
3. Vanaf Afslag 13 (Sevenum) de snelweg A73 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Kaldenkerkerweg.
4. Kaldenkerkerweg volgend in oostelijke richting tot aan de Nederlands-Duitse grens.

5. Nederlands-Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan de Herkenbosserweg (N570).

6. Herkenbosserweg (N570) volgend in noordwestelijke richting opvergaand in Keulsebaan (N570) tot Sint Wirosingel.
7. Sint Wirosingel volgend in noordelijke richting tot Koninginnelaan.

8. Koninginnelaan volgend in westelijke richting tot aan de Bredeweg.

9. Bredeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Karel Doormanstraat overgaand in Heinsbergerweg (N293) tot aan de Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg).

10. Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg) volgend in zuidwestelijke richting tot aan St. Odilliastraat.
11. St. Odilliastraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Hagelkruisweg overgaand in Linnerweg (N571) overgaand in Waert overgaand in Waarderweg tot aan Huysbongerdweg (Montfoort).
12. Huysbongerdweg (Montfoort) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Schrevenhofweg overgaand in Hingenderstraat (St. Joost) overgaand in St. Joosterweg tot aan Echterstraat.
13. Echterstraat volgend in westelijke richting overgaand in Wilhelminalaan (Echt) overgaand in St. Jorisstraat overgaand in Diepstraat overgaand in Aasterbergerweg overgaand in Hogeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Jan Petersstraat overgaand in Maasheuvel tot aan de Maaseikerweg (Roosteren).
14. Maaseikerweg (Roosteren) volgend in westelijke richting tot aan Nederlands-Belgische grens.

15. Nederlands-Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan de snelweg A67.

Bijlage II als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003.

Slachthuis en routen als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van de regeling

Slachthuis Pingo Poultry Products B.V.
De Hork 1
5431 NS Cuijk
EG nr. 5020

Route:

1. Vanuit gebied Gelderse Vallei - Beneden Leeuwen (compartiment A-B) naar slachterij Pingo Poultry Products B.V. in Cuijk. A 73 in zuidoostelijke richting volgen tot aan afslag 4 (afslag Cuijk). Aan het einde van de afrit linksaf de Beersebaan op. Vervolgens 1e rotonde rechts en daarna 1e weg links de Beerseweg. deze weg volgen met de bocht mee naar rechts overgaand in de Hork na 500 meter ligt rechts het slachthuis.


2. Vanuit gebied Nederweert-Zuid (compartiment G) naar slachterij Pingo Poultry Products Cuijk B.V. in Cuijk.
De A67 volgen tot knooppunt Zaarderheike, vervolgens de A73 volgen in noordelijke richting tot aan afslag 4: Cuyk, aan het einde van de afrit linksaf de Beersebaan op, eerste rotonde rechtsaf de Beerseweg overgaand in de van Galenweg, overgaand in de Hork volgen, direct aan de linkerhand ligt Pingo Poultry Products.

Slachthuis Klaasen & Co
Schaluinen 1

5111 HB Baarle Nassau
EEG nr. 5072

Route:

1. Vanuit gebied Gelderse Vallei . Beneden-Leeuwen (compartiment A-B) naar Slachthuis Klaasen & Co:
Aansluiting op A2 ter hoogte van .s Hertogenbosch, A2 volgen zuidelijke richting tot aan afslag nr 1 (Vught), aan het einde van de afrit de N65 volgen richting Tilburg, in Berkel Enschot overgaan op de A65 tot aan het knooppunt met de A58 (.De Baars.), vervolgens op A58 via Tilburg richting Breda tot aan afslag nr 12 (Gilze), aan het einde van de afrit de N260 volgen richting Baarle Nassau, in het centrum van Baarle Nassau bij T-splitsing linksaf de N268 op, na ongeveer 2km ligt aan de linkerzijde pluimveeslachthuis Klaasen & Co.


2. Vanuit gebied Nederweert-Zuid (compartiment G) naar Slachthuis Klaasen & Co:
Aansluiting op A2, A2 volgen via Weert richting Eindhoven tot aan knooppunt met de A67 (.Leenderheide.), vervolgens A67 volgen richting Eersel tot aan knooppunt met de A2 (.De Hogt.), vervolgens A2 volgen tot aan knooppunt met de A58 (.Batadorp.), vervolgens op A58 via Tilburg richting Breda tot aan afslag nr 12 (Gilze), aan het einde van de afrit de N260 volgen richting Baarle Nassau, in het centrum van Baarle Nassau bij T-splitsing linksaf de N268 op, na ongeveer 2km ligt aan de linkerzijde pluimveeslachthuis Klaasen & Co.

G.P. Remkes Pluimveeslachterij
Kweekweg 8

8161 PG Epe
EG-nr. 5064

Route:

1. Vanuit gebied Gelderse Vallei - Beneden Leeuwen (compartiment A-B) naar G.P. Remkes Pluimveeslachterij:
Bij Arnhem de A50 op, afslag 27 naar Epe over de N 309, in Epe rechtsaf de Hoofdstraat op overgaand in de St.Jorisweg, overgaand in Brink, overgaand in de Stationsstraat, rechtsaf de Oenerweg op, rechtsaf Hammerstraat volgen overgaand in Kweekweg waar Pluimveeslachterij Remkes gelegen is.


2. Vanuit gebied Nederweert-Zuid (compartiment G) naar G.P. Remkes Pluimveeslachterij:
De A2 op richting .s-Hertogenbosch, bij Vianen de A27 volgen richting Almere-Buiten, bij Almere-Buiten de A6 volgen richting Lelystad, bij afslag 10 (Larserpoort) de N302 volgen richting Harderwijk, bij afslag
13 de A 28 volgen richting Nunspeet, afslag 15 over de N309 richting Epe, in Epe rechtsaf de Hoofdstraat op overgaand in de St.Jorisweg, overgaand in Brink, overgaand in de Stationsstraat, rechtsaf de Oenerweg op, rechtsaf Hammerstraat volgen overgaand in Kweekweg waar Pluimveeslachterij Remkes gelegen is.


24 jul 03 15:19