Stadsdeel Zeeburg

Project 'Wacht Out!!' van start

Stadsdeel Zeeburg wil de Zeeburgse jongeren meer bewust maken van het risico van wapens en geweld. In samenwerking met het politiewijkteam aan de Balistraat heeft het stadsdeel hiervoor contact gezocht met de Stichting Delinquentie en Samenleving. De stichting zet zich in voor het toekomstperspectief van ex-gedetineerden en voor preventie van criminaliteit. Stichting Delinquentie en Samenleving heeft het project 'Watch Out!! voor Zeeburg uitgewerkt. Dit is gericht op risicojongeren. Het project is afgelopen donderdag officieel van start gegaan.

Watch Out!! maakt criminaliteit en de gevolgen daarvan bespreekbaar onder de jongeren. De komende maanden worden zij, in een serie van gesprekavonden, in de gelegenheid gesteld om te praten over de criminaliteit in hun omgeving. Hierbij worden zij gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid. Ook vinden er verschillende forumdiscussies plaats in de jongerenclubs. Verder geven het politiewijkteam aan de Balistraat en de Stichting Delinquentie en Samenleving verschillende presentaties.

In het kader van het project Watch Out!! is donderdag 3 juli op de Molukkenstraat, een bezinningssteen geplaatst door Fatima Elatik, stadsdeelwethouder Jeugd- en Jongerenbeleid.