Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(24/7)

donderdag, 24 juli 2003

Poging tot beroving fietster

BREDA Een nog onbekende man op een mountainbike heeft gisteravond op de Burgtsedreef rond 21.30 uur geprobeerd een 19 jarige vrouw van haar rugtas te beroven. De dader kwam de vrouw achterop gefietst en gooide haar tegen de grond. Toen de vrouw op de grond lag probeerde hij haar rugtas te stelen. Doordat er bij toeval twee fietsers aankwamen gereden sloeg de man op de vlucht. Volgens het slachtoffer droeg de dader een bivakmuts en reed hij op een oranje kleurige mountaine-bike. De vrouw raakte niet gewond, maar klaagde wel over pijn in haar zij, omdat de dader haar een vuistslag had toegediend.

Politie zoekt getuigen
Personeel draait de deur op slot overvaller druipt af

BREDA - De politie van het team Breda Zuid-Oost is op zoek naar getuigen van een poging tot overval op de Aldi supermarkt aan de Rijnauwenstraat te Breda. Vanmorgen omstreeks 07.45 uur, zag een personeelslid een man met een bivakmuts kort bij de ingang van de zaak staan. Gelijk werd de voordeur op slot gedaan en droop de potentiële dader af. Het zou om een negroïde man gaan van ongeveer 1.80 meter lang. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Breda team Zuid-Oost: 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

BREDA - Op 23 juli omstreeks 12:14 uur is in de Ginnekestraat een 19 jarige Bredanaar aangehouden voor diefstal van een paar schoenen bij een schoenenwinkel. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Drie bekeuringen voor bier drinken in Valkenberg

BREDA - In het kader van een project overlast van drugs en alcoholgebruik in park Valkenberg, zijn gisteren een drietal boetes uitgeschreven voor het nuttigen van alcohol houdende drank in het openbaar, wat in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Breda. De drie verdachten komen alle drie uit Breda en variëren in de leeftijd van 27 tot 56 jaar.

Bron: R. van Kuik