Politie Zaanstreek-waterland



16:47 23-JUL-03
loc.: ZAANDAM, DE KWAKELS

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

In een winkel op de Zaanse schans is een 51-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij een greep uit de kassa zou hebben gedaan. Een vrouwelijke medeverdachte kon ontkomen. Terwijl een medewerkster de vrouw hielp, zag zij de man eerst vlakbij, en later achter de toonbank staan. Omdat zij het niet helemaal vertrouwde, liep ze naar de man toe en zag dat hij stapeltje bankbiljetten in zijn hand had. De man werd vervolgens door medewerkers vastgehouden en overgedragen aan de politie. De ongeveer 45-jarige, slanke vrouw, die zwart haar tot op de schouders heeft en ongeveer 1.65 m lang is, had inmiddels de benen genomen. De man, die landelijk bekend bleek te staan bij de politie, werd ingesloten.

15:41 23-JUL-03
loc.: LANDSMEER, OUDE KEERN

Jongen (15) aangehouden voor doen van valse melding

Een 15-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding en het opgeven van valse identiteitgegevens. Naar aanleiding van een melding van de Amsterdammer dat er op de Oude Keern een overval zou zijn gepleegd, ging de politie met drie eenheden ter plaatse. Daar gaf de Amsterdammer een signalement op van drie jongens die de overval zouden hebben gepleegd, waarop de politie op zoek ging naar de drie. Na onderzoek bleek echter, dat de getuige een valse naam had opgegeven en dat ook de melding vermoedelijk vals was. De man werd even later aangehouden op de Sportlaan en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

03:47 24-JUL-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Zaandammer aangehouden op aanwijzing van buurtbewoners

Op aanwijzing van buurtbewoners is een 21-jarige Zaandammer aangehouden die zich op de Beatrixbrug verborgen hield. Buurtbewoners hadden glasgerinkel gehoord, en zagen de man vervolgens door het gebroken raam van de toegangsdeur van een horecagelegenheid naar buiten springen en wegrennen. Uit de zaak werd niets gestolen, wel werden een tussendeur en glaswerk vernield. Daarnaast werd een mes in beslag genomen dat de verdachte bij zich had.

00:01 24-JUL-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT

Aanhouding mishandeling treinconducteur

Nadat hij een treinconducteur zou hebben geslagen en geschopt, is een 19-jarige man uit Assendelft aangehouden. De verdachte zat samen met twee vrienden in de trein richting Alkmaar. Volgens de conducteur stelden de jongens zich hinderlijk op in de trein door op de stoelen te gaan staan en zich verbaal agressief uit te laten naar hem en de overige reizigers. De conducteur zette het drietal daarom op station Koog-Zaandijk uit de trein, waarop één van hen kwaad werd en hem schopte en sloeg. De conducteur raakte daarbij niet ernstig gewond. De politie ging op zoek en trof het drietal aan op de Wezelstraat, waarna de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

22:07 23-JUL-03
loc.: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Controle Kalverhoek

Op woensdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur heeft de politie opnieuw controles gehouden nabij het sportcentrum Kalverhoek. Doel van deze controles is het tegengaan van overlast door het verbaliseren van overtredingen. In totaal werden 40 auto's gecontroleerd, waarvan er drie niet in orde bleken; deze hadden geblindeerde ruiten. Daarnaast werd er één proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een rijbewijs.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-240703


01:10 23-JULI-03
PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Onder invloed van drugs

Woensdagmiddag werd op de Nieuwstraat in Purmerend, tijdens een verkeerscontrole, een 27-jarige bestuurder uit de Zuidoost-Beemster aangehouden omdat hij onder invloed van drugs reed. De agent die de controle uitvoerde, rook een opvallende geur en ook de ogen van de man deden het gebruik van drugs vermoeden. Op het politiebureau werd bloed afgenomen om in het laboratorium te testen op de aanwezigheid van een drogerende stof. De automobilist kreeg een rijverbod van twaalf uren en een proces-verbaal.

16:20 23-JULI-03
AMSTERDAM, IJDOORNLAAN

Automobilist heeft vier keer zoveel drank op als toegestaan

Een 42-jarige man uit Landsmeer werd gisteren uit zijn auto gehaald nadat agenten de man op de IJdoornlaan, de afrit van de A10, vlakbij zijn woonplaats in verwarde toestand in het stilstaande voertuig aantroffen. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar een eerste blaastest aangaf dat het alcoholgehalte van de man zeer hoog was. De uitslag van de tweede, nauwkeurige, ademanalyse gaf een grote overschrijding (1055 ug/l) van vier keer de toegestane limiet aan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

13:30-14:30 23-JULI-03
WORMERVEER, KERKSTRAAT
11:00-12:00 24-JULI-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Gordel- en snelheidscontrole

Tijdens een één-uur durende gordelcontrole op de Kerkstraat in Wormerveer werden woensdagmiddag negen inzittenden, zowel bestuurders als passagiers, bekeurd. Zij kregen allen een boete van veertig euro. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (50 km per uur) werd donderdagochtend, met behulp van een lasergun, op snelheid gecontroleerd. Zeven hardrijders werden aan de kant gezet. De snelste bestuurder had dertig km per uur teveel op zijn teller staan.



---- --