Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/7)

Oosterhout, donderdag 25 juli 2003

Ontuchtpleger aangehouden
MADE: De politie hield op maandag 21 juli een man uit Made aan op verdenking van poging ontucht. De man is op donderdag 24 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris in Breda, die de man in bewaring heeft gesteld. Sinds medio juni zijn bij de politie vier gevallen bekend waarin een man jonge meisjes in Made, Hooge Zwaluwe en Wagenberg benaderde. De meisjes stelden deze toenadering niet op prijs en deden aangifte bij de politie. De politie kwam de aangehouden verdachte op het spoor nadat een van de meisjes het kenteken van zijn auto had genoteerd.

Politie houdt man aan op verdenking van aanranding WAALWIJK/SPRANG-CAPELLE: De politie hield op woensdagavond 23 juli in Sprang-Capelle een 21-jarige man uit die plaats aan. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een 18-jarige plaatsgenoot onzedelijk te hebben betast en geslagen. Dat gebeurde op de Professor Keesomweg in Waalwijk en ter hoogte van de kruising Oosteind en de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. De politie is op zoek naar een getuige van het voorval, een man in een donkerkleurige Audi A4 (station). De man wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900 88 44 of aan het bureau.

Verkeersongeval met letsel
KAATSHEUVEL: Bij een aanrijding op de Middenbrabantweg, op woensdag 23 juli omstreeks 16.00 uur, raakten twee personen gewond. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat een vrachtautobestuurder, een 35-jarige man uit Drunen, niet tijdig meer kon stoppen voor de verkeerslichten en achterop de al vrijwel stilstaande bestelauto van de slachtoffers reed. Door die botsing gleed de bestelauto ongeveer 35 meter verder en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de bestelauto, een 26-jarige man uit Akersloot, is naar het ziekenhuis gebracht met nek en rugklachten. Zijn passagier, een 23-jarige inwoner van Heerhugowaard, is eveneens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had ademhalingsproblemen.

Inbraak bedrijf
KAATSHEUVEL: In de vroege ochtend van donderdag 24 juli werd bij een bedrijf aan de Gasthuisstraat ingebroken. Men heeft uit het bedrijf een radio-cassetterecorder gestolen die later buiten aangetroffen werd. Kennelijk werden de dader(s) gestoord want er bleef ook een personenauto met draaiende motor achter. De auto bleek dezelfde nacht te zijn gebruikt bij een inbraak in Waalwijk.

Inbraak in een woning, auto gestolen
KAATSHEUVEL: Donderdagochtend 24 juli bleek er in een woning aan de Dr. v. Beurdenstraat ingebroken te zijn. Men is binnen gekomen door aan de achterzijde de deur open te breken. Binnen heeft men de autosleutels gestolen van een lichtblauwe Renault Clio. Deze auto is vervolgens ook gestolen.

Diefstal motor
WAALWIJK: Op 23 juli werd bij een bedrijf aan de Schutweg een blauwe Suzuki GSX-R 750 gestolen. Deze motor is voorzien van het kenteken MR-55-HX. De politie heeft de motor landelijk als gestolen gesignaleerd.

Keukenbrand
WAALWIJK: Op woensdagavond 23 juli vergat de bewoonster van een woning aan het Mr. Troelstrapark om na het bakken van friet, de kookplaat uit te zetten. Hierdoor raakte het vet over verhit waardoor brand ontstond. Door de brand zijn in de keuken het keukenblok, de afzuiginstallatie en het plafond vernield. In de rest van de woning ontstond rookschade.

Olie in de haven
WAALWIJK: In de haven aan de Industrieweg kwam op 23 juli tijdens olietransport een gedeelte van de olie in het water terecht. Het ongeval is direct gemeld aan de sluiswachter. De olie is gisteren door een gespecialiseerd bedrijf opgezogen. De politie houdt vandaag een nacontrole.

Snelkraak
WAALWIJK: Bij een bedrijf aan de St. Antoniusstraat werd afgelopen nacht omstreeks 05.30 uur ingebroken. Men heeft getracht de kluis open te breken, maar dat is niet gelukt. De daders vluchtten er van door in een grijze personenauto. Later die nacht werd er ingebroken in een bedrijf Kaatsheuvel. Daar lieten de daders de auto achter.

Verkeerscontrole
DORST: Op 23 juli hield de politie op de Rijksweg een verkeerscontrole. Hierbij werden 33 inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Van één bestuurder stond de auto niet geregistreerd als verzekerd.

Automobilist onder invloed
OOSTERHOUT: Op 23 juli hield de politie in de vooravond een alcoholcontrole op de Ketenbaan. Hierbij werd een 42-jarige inwoner van Rijen bekeurd voor het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 330 ug/l. Toen de gegevens van zijn auto werden nagetrokken bleek ook dat deze niet was verzekerd. Tegen de Rijenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: Connie Polak