Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 24 juli 2003



Winterswijk - Rijden onder invloed


Een 23-jarige inwoner van Winterswijk is op 24 juli omstreeks 02.00 uur op de Misterweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 425 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren uitgereikt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.



Lichtenvoorde - Winkeldievegge op heterdaad aangehouden


Een 41-jarige Poolse vrouw is op 23 juli door personeel van een winkel aan de Markt aangehouden. Omstreeks 12.00 uur kwamen drie vrouwen in de winkel die zich verdacht ophielden. De vrouwen werden door het personeel in de gaten gehouden, waarop twee vrouwen de winkel verlieten. Toen de derde vrouw - de 41-jarige Poolse - tenslotte de winkel verliet, werd zij buiten de winkel aangehouden. Hier werden in de tas van de vrouw cosmetica-artikelen met een waarde van ruim 300 euro aangetroffen. De vrouw werd daarop overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader verhoor. Omdat de vrouw illegaal in Nederland verbleef is zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.



Doetinchem - Insluiping in bedrijf


Bij een bedrijf aan de Havenstraat is op 23 juli tussen 16.45 uur en 17.00 uur een laptop gestolen. De daders zijn in een onbewaakt ogenblik het pand binnengeslopen en hebben in een kantoor de laptop losgekoppeld en weggenomen.



Groenlo - Diefstal uit woning


Uit een kamer in een verzorgingstehuis aan de Ziekenhuisstraat is op 23 juli tussen 14.30 uur en 17.15 uur een geldkistje met daarin geld, sieraden en waardepapieren weggenomen. De bewoonster was niet aanwezig en was vergeten om de deur van de kamer af te sluiten. De vermoedelijke dader is ook bij een andere kamer naar binnen gelopen. Toen de man zag dat de bewoonster thuis was, vroeg hij of zij Duits sprak, waarna hij de kamer direct verliet.



Aalten - Oplichting


Een inwoner van Aalten is het slachtoffer geworden van oplichting. Op 23 juli werd tussen 17.00 uur en 18.00 uur vanuit zijn woning aan de Ludgerstraat een bankpas weggenomen. De vermoedelijke daders, twee mannen en een vrouw kwamen ongevraagd in de woning en keken daar wat rond. Kort nadat deze personen waren vertrokken werd de bewoner gebeld door een persoon die zich voordeed als een politieagent. Deze persoon vroeg naar de pincode omdat het pasje geblokkeerd moest worden. De bewoner verwees deze persoon door naar een familielid. Ook dit familielid werd vervolgens gebeld met het verzoek om de pincode te geven. Nadat dit familielid de pincode had doorgegeven is van de rekening van de man uit Aalten een bedrag van 1250 euro gepind.


(Omdat de pincode strikt geheim is, wordt geadviseerd om deze nooit door te geven aan derden.)



Wehl - Verkeersongeval


Op 24 juli is omstreeks 15.00 uur op de kruising van de Weemstraat met de Broekhuizerstraat een tractor met daarachter een aanhanger geladen met houtsnippers op zijn kant gevallen. De bestuurder kwam in de bocht in een kuil terecht, waarna het geheel kantelde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door het ongeval is de weg enige tijd afgesloten geweest.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --