Gemeente Den Helder

23-07-2003
Den Helder vol sprookjes en theater

Aan het eind van deze maand zijn er weer volop activiteiten in Den Helder. Voor jong en oud is er wat te beleven, vooral op 29 en 30 juli. Zo is dinsdag 29 juli de dag van het Sprookjesbos, een evenement dat ook al op 2 juli van dit jaar plaatsvond. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor de Helderse jeugd. Het Sprookjesbos vindt plaats in de Donkere Duinen en wordt georganiseerd door stichting Triton. Vorig jaar kon het Sprookjesbos al rekenen op veel animo. Waar men ongeveer 200 bezoekers verwachtte kwamen er circa 500.

Wakker zoenen
Al lopend door het bos komen de bezoekers de meest fantastische dingen tegen. De vrijwilligers van Triton verkleden zich namelijk als sprookjesfiguren (Kabouter Plop, Doornroosje, de slapende reus). Bovendien kunnen de kinderen bij elk sprookje een activiteit doen waarvoor ze een diploma krijgen. Vorig jaar konden ze Doornroosje wakker zoenen of een veer uit de hoed van de slapende reus trekken. De reus probeerde op zijn beurt de kinderen op afstand te houden, door telkens wanneer zij in de buurt kwamen, te gaan snurken.. Ook dit jaar zal het Sprookjesbos vast weer zo leuk zijn, de vooruitzichten zijn in ieder geval positief. Een echte aanrader dus.

Woensdag 30 juli is de dag van het Straattheater. Van 13.00 tot 22.00 uur is de Helderse binnenstad gevuld met straattheater. Verschillende artiesten zullen deze dag acte de presence geven op het Julianaplein.

Mario Brink

Mario@jardenhelder.nl