Provincie Drenthe

Recreatiebus maakt toeristische attracties bereikbaar

Assen, 24 juli 2003
Persberichtnummer 03-100



De kans is groot dat een recreatiebus in de topmaanden juni en juli van de zomer 2004 diverse attracties in en rond de nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold gaat verbinden. Het is de bedoeling dat de buslijn naast toeristische attracties ook uiteenlopende accomodaties in het gebied aan zal gaan doen. De nieuw op te starten busverbinding gaat de belangrijkste plaatsen in en rond de nationale parken in Zuidwest Drenthe per openbaar vervoer bereikbaar maken.

De provincie Drenthe, de gemeenten Westerveld en Ooststellingwerf, het vervoersbedrijf Arriva en het Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland hebben onlangs een plan gelanceerd voor een bijzondere buslijn. Plaatselijke ondernemers staan positief tegenover dit initiatief. In de nabijheid van de parken liggen een groot aantal toeristische attracties, zoals de infocentra voor de nationale parken, Pretpark Duinen Zathe, Miniatuurpark Appelscha en een aantal musea. De bus zal daarnaast een groot aantal accomodaties, zoals hotels, campings en bungalowparken aandoen.

Het plan voor de recreatiebus, kortweg 'De Wold Rebus', voorziet in een route die regelmatig per dag wordt afgelegd langs Spier, Dwingeloo, Diever, Wapse, Vledder, Frederiksoord, Doldersum, Zorgvlied, Wateren en Appelscha. Daarmee vormt de bus een welkome aanvulling op de bestaande busverbindingen met Assen, Oosterwolde, Steenwijk, Meppel en Hoogeveen. De lijn wordt onderhouden door een klassieke, nostalgische bus met een capaciteit van ongeveer 30 personen.

De initiatiefnemers wilden de bus al vanaf 1 augustus a.s. gedurende zes weken laten rijden. De exploitatie was echter op zo'n korte termijn niet realiseerbaar. Wel is uit reacties van het bedrijfsleven duidelijk geworden dat de bus volgend jaar kan rekenen op voldoende steun van de recreatieondernemers en andere partijen. De verwachting is dat de buslijn zeker in het hoogseizoen voorziet in een behoefte. De initiatiefnemers streven er daarom naar de recreatiebus in de zomer van 2004 wel te laten rijden. De voorbereidingen hiervoor worden nog dit jaar afgerond, zodat het definitieve concept voor de buslijn tijdig in de verschillende vakantiefolders van de ondernemers en de VVV 's kan worden opgenomen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl