Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt overvaller

Tilburg, 24 juli 2003

Door de inzet van extra politiemensen en door oplettendheid van burgers, hebben agenten rond 14.10 uur, op grond van informatie en het signalement, in de Schaepmanstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen en een diefstal. De Tilburger werd na de overval op de Besterdring, door agenten, op heterdaad aangehouden. De man, een bekende van de politie, wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Vanmorgen, rond 09.15 uur vond er in een telefoonwinkel in de Heuvelstraat een poging tot diefstal met geweld plaats. Nadat een 37-jarige medewerkster de winkel geopend had en het alarm had uitgeschakeld, werd de toegangsdeur door een onbekende man met geweld open geduwd. De man greep de medewerkster, die op dat moment alleen in de winkel was, bij haar keel en duwde de toegangsdeur dicht. Nadat hij haar gesommeerd had geld te geven, lukte het de medewerkster zich van de man los te trekken. Lopend richting de toegangsdeur zette de werkneemster het op een gillen. De overvaller schrok hiervan en zette het, zonder buit, op een lopen.

Rond 09.30 uur slaan personeel van een bakkerij op het NS Plein alarm, nadat een man probeerde de inhoud van de kassa weg te nemen. Het personeel van de bakkerij ziet via een camera, dat een onbekende man de winkel binnen komt. Hierop loopt een 32-jarige medewerker naar het winkelgedeelte. Terwijl hij naar het winkelgedeelte loopt hoort hij een harde knal. In de winkel ziet hij de kassa op de grond liggen. Voor de kassa zit de man die hij eerder via de camera de winkel zag binnenkomen. Op aanspreken roept de onbekende man `geld geld.` De medewerker ziet dat de man geld pakt en weg rent.

Rond 14.05 uur probeerde de 24-jarige Tilburger een cadeauwinkel aan de Besterdring te overvallen. Bij binnenkomst grijpt de man een 50-jarige medewerkster van de winkel die op dat moment achter de kassa staat. Nadat hij de medewerkster in een hoek heeft geduwd probeert hij de kassa, die op de counter staat, te openen. Tijdens deze manoeuvre valt de kassa op de grond.
Onder dreiging van een mogelijk verstopt vuurwapen onder zijn kleding roept de man dat hij geld moet hebben. De medewerkster begint te gillen waarop de man de medewerkster los laat en weg rent. Of er iets buit gemaakt is, is op dit moment niet bekend.

Bron: Desiree Brabers