Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T voert volgende fase in WiFi-strategie uit via het aanbieden van remote toegang tot VPNs vanuit wereldwijde 'Hot Spots'

De onderneming maakt als eerste gebruik van GRIC's nieuwe Global WiFi Roaming Service voor ondersteuning van zakelijke klanten

Bedminster, N.J., VS / Den Haag, 24 juli 2003 -AT&T zal in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen met het aanbieden van 'remote' toegang tot haar toonaangevende virtual private network (VPN)-diensten vanaf meer dan 2.000 'access points' in tenminste 20 landen. Met deze nieuwe dienst kunnen reizigers eenvoudiger volledig verbinding maken met hun beveiligde bedrijfsnetwerk vanuit hotels en vanaf luchthavens wereldwijd.
Dit is de volgende fase binnen AT&T's strategie gericht op het grootschalig aanbieden van wereldwijde innovatieve oplossingen - zoals WiFi-toegang - aan ondernemingen en particulieren. AT&T is de eerste carrier die gebruikmaakt van een nieuwe WiFi (802.11b) toegangsservice van GRIC Communications, uit Milipitas, Californië, VS.
"Met WiFi staan we aan de vooravond van een technologische revolutie", aldus Betsy Bernard, president van AT&T. "AT&T hecht veel waarde aan het leveren van de meest betrouwbare, gebruiksvriendelijke en veilige netwerken aan particulieren en organisaties. Daarbij worden traditionele en draadloze technologieën geïntegreerd. Hoewel deze aankondiging gericht is op zakelijke klanten blijft AT&T als leider op het gebied van IP-netwerkintegratie samenwerken met 'best-in-class'-ondernemingen om alle klanten een complete reeks opties te bieden voor snelle, flexibele en wereldwijde internettoegang." Door de relatie met GRIC uit te breiden, benut AT&T de investeringen en expertise van GRIC in de WiFi-markt. GRIC levert op dit moment diensten voor remote dial internettoegang vanuit meer dan 140 landen aan AT&T. "Met behulp van de nieuwe dienst van GRIC kan AT&T sneller reageren op de groeiende vraag naar WiFi-toegang door een groot aantal zakelijke klanten", aldus Bharat Davé, president en CEO van GRIC. "We zijn verheugd dat AT&T GRIC's ervaring voor het combineren van draadloze netwerken benut. Binnen dit marktsegment is er veel minder standaardisatie dan in de dial-up-wereld." Aangezien er geen standaard autorisatieprotocols zijn voor de WiFi-industrie, implementeert elke wireless service provider een eigen autorisatiemethodologie. GRIC's nieuwe dienst biedt een op maat gemaakte integratie- en interoperabiliteitsspecificatie waardoor AT&T de autorisatiemethodologie van GRIC kan implementeren. Deze specificatie kan de administratieve zaken rondom het aanbieden van de dienst vereenvoudigen.
GRIC levert een op maat gemaakte oplossing aan AT&T waarmee AT&T elke Hot Spot die is gecertificeerd door GRIC en deel uitmakend van het GRIC TierOne Networkâ"¢ kan integreren met haar bestaande remote access software. Hierdoor hoeft AT&T haar systemen en dialer-software niet herhaaldelijk aan te passen voor interoperabiliteit met verschillende aanbieders van draadloze diensten. AT&T verwacht de integratie van GRIC's WiFi toegangspunten met de AT&T Global Network toegangssoftware in het vierde kwartaal af te ronden. De nieuwe mogelijkheid zal in 20 landen beschikbaar zijn voor klanten uit de VS met AT&T's IPSec-gebaseerde VPNs, waarna de beschikbaarheid voor klanten buiten de VS volgt in het eerste kwartaal van 2004. AT&T heeft de uitbreiding van haar totale IP VPN-portfolio met WiFi-toegang gepland voor 2004.
Door de nieuwe dienst kunnen gebruikers van AT&T's VPN Tunneling Service (IPSec) draadloos toegang krijgen tot hun VPN met een snelheid van maximaal 11 Mbps vanuit vooraf gespecificeerde locaties, te beginnen met locaties in Australië, België, China, Denemarken, Duitsland, de Filippijnen, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Korea, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De dienst is een uitbreiding van de bestaande remote access opties binnen AT&T's robuuste, marktleidende reeks VPN-oplossingen.
Het merendeel van de WiFi- en Ethernet toegangslocaties in het GRIC TierOne Networkâ"¢ bevindt zich op een locatie waar veel zakenreizigers komen; met 185 locaties op 41 vliegvelden, 1.400 locaties in 860 hotels en 19 toegangslocaties in 15 congrescentra. Van de in totaal 2.132 toegangslocaties zijn er bijna
1.600 draadloos in 14 landen en meer dan 500 zijn een hotel Ethernet-locatie. Het GRIC TierOne Networkâ"¢ omvat en geeft AT&T toegang tot Wayport's uitgebreide WiFi en vaste hogesnelheidsnetwerk met meer dan 565 aangesloten hotels en zeven vliegvelden. Klanten hebben al meer dan 2,5 miljoen maal verbonden via Wayport's netwerk.
"Dit is een win-win-situatie voor ondernemingen die extra opties willen voor toegang tot hun bedrijfsnetwerken", aldus Amy Cravens, WiFi-analyste voor InstatMDR. "Het samenvoegen van AT&T's marktleiderschap met GRIC's ruime ervaring met WiFi-toegang resulteert in een zeer sterke combinatie die kan voldoen aan de eisen van de huidige mobiele professional."
AT&T's IP VPN-portfolio omvat netwerkgebaseerde, locatiegebaseerde en geïntegreerde VPN-oplossingen voor een complete set diensten afgestemd op de behoeften van zakelijke professionals. Het AT&T IP VPN-portfolio maakt gebruik van een complete reeks technologieën zoals Multi Protocol Label Switching, IPSec en Secure Sockets Layer. Het portfolio biedt een beheercontinuüm met uiteenlopende strategische controle, van 'do-it-yourself' tot volledig beheerd. Door WiFi-toegang toe te voegen aan AT&T's VPN Tunneling Service en de AT&T Business Internet Service kunnen zakenreizigers eenvoudig verbinding zoeken met hun bedrijfsapplicaties en data opvragen vanuit verschillende openbare locaties.
AT&T Business Internet Services is hét uitgangspunt voor internettoegang; ondersteund door AT&T's hoogstaande netwerkbetrouwbaarheid en klantondersteuning. Het omvat mogelijkheden zoals betrouwbare, snelle toegang tot e-mail, het Web en zoekhulpmiddelen. Verschillende prijsmogelijkheden zijn gebaseerd op gebruikspatronen en het biedt hoogstaande technische ondersteuning overal ter wereld.

Ingezonden persbericht