Aladdin sluit tweede kwartaal winstgevend af

Recordomzet tweede kwartaal, verhoogde winst en positieve cash flow

IJsselstein, 24 juli 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, heeft haar resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2003, dat eindigde op 30 juni 2003.

De omzet voor het tweede kwartaal van 2003 kwam uit op 13,01 miljoen dollar, 11% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst van dit kwartaal kwam uit op 563.000 dollar, ofwel 5 dollarcent per aandeel. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder rapporteerde Aladdin nog een nettoverlies van 2,206 miljoen dollar. De kaspositie van Aladdin is in het tweede kwartaal met 1,32 miljoen dollar verbeterd naar een totaal van 14,77 miljoen dollar.

Over de eerste zes maanden van 2003 heeft Aladdin 26,18 miljoen dollar omzet behaald, 8% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 874,000 dollar, ofwel 8 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde Aladdin nog een nettoverlies van 2,538 miljoen dollar.

Yanki Margalit, CEO en Chairman van Aladdin: "Het afgelopen kwartaal hebben we een recordomzet behaald. Historisch gezien is het tweede kwartaal een minder sterke periode voor Aladdin, maar we hebben onze doelen bereikt. Zo wisten we onze omzet te verhogen, winstgevend te blijven en onze financiële positie te versterken met een positieve cash flow. Deze sterke positie hebben we bereikt door onze strategische productfocus en door de nadruk die wij hebben gelegd op partnerships met solution providers, distributeurs en resellers."

Een volledig overzicht van de financiële cijfers is beschikbaar via: http://www.aks.com/news/2003/corp/quart2.asp?cf=tl

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht