Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Donderdag 24 juli                                              
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Aangehouden wegens bedreiging

Woensdagmiddag rond 16.00 uur werd aan de politie gemeld dat een dronken man met een fles in zijn hand mensen bedreigde op een terras van een horecagelegenheid aan de Bijleveldsingel. Daarbij zagen zij dat de man een handvuurwapen onder zijn jas had. De politie kreeg een signalement van de verdachte man en ging op onderzoek uit. Daarbij werd de verdachte man aangetroffen in een pand aan de Bijleveldsingel. De man bleek een nep-pistool bij zich te hebben. Dat werd in beslag genomen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Inbreker aangehouden

Gistermiddag is op de Dobbelmanweg een 23-jarige inwoner van Niemberg aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die middag te hebben ingebroken in een woning aan de Marterstraat. De politie kreeg de melding en ging ter plaatse. Getuigen gaven het signalement van de vermoedelijke dader op. Op basis hiervan kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Aanhoudingen voor diefstal en mishandeling

Gistermiddag deed een 26-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van diefstal met geweld. De man werkt in een winkel aan de Hertogstraat. Een 34-jarige inwoonster van Deest kwam de winkel binnen en nam vermoedelijk enkele goederen weg. Vervolgens ging de vrouw er vandoor. De Nijmegenaar ging de vrouw achterna en kon haar tas pakken waar de goederen in zouden zitten. Plotseling naderde een 33-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats. Deze sloeg de 26-jarige Nijmegenaar. Inmiddels was de politie gebeld. Agenten hebben de33-jarige man en de 34-jarige vrouw aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Weurt- woninginbraak

In een woning aan de Dijk is gisteren ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer Sieraden gestolen. Aangifte deed de 70-jarige bewoner.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Horssen- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de kruising Neersteindsestraat/ Noord Zuid een aanrijding ontstaan tussen een 36-jarige bestuurder van een bestelbus uit Uden en een 18-jarige bromfietser uit Horssen. De 36-jarige reed over de Neersteindsestraat en kwam uit de richting van Horssen. Op de kruising verleende de bestuurder van de bestelbus vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietser waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de bromfietser letsel aan zijn knie op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis in Nijmegen.

Dreumel- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Van Heemstraweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via het dak het pand binnengekomen. Er worden tot nu toe geen goederen vermist. Aangifte deed een 39-jarige inwoner van Dreumel.


Kekerdom- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Duffeltdijk een 28-jarige motorrijdster uit Bedburgerhau (Duitsland) uit de bocht gevlogen. Zij reed over de dijk en had vermoedelijk haar motor niet onder controle. Hierdoor is zij van de dijk afgegleden en liep hierdoor letsel aan haar been en pols op. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.


DISTRICT DE WAARDEN



Enspijk- aanrijding met dodelijke afloop

Vanochtend heeft omstreeks 08.00 uur op de N327 een aanrijding plaatsgevonden tussen een 67-jarige bromfietser uit Tiel en een 60-jarige fietser uit Haaften. Beiden reden in de richting van Leerdam. Op het moment dat de bromfietser de fietser passeert, slaat de fietser af. Vermoedelijk ontstaat hierdoor een aanrijding. Beiden komen ten val. De bromfietser wordt overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel. Zijn letsel is niet bekend. De 60-jarige fietser wordt met ernstig hoofdletsel in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De fietser overlijdt daar later deze ochtend aan zijn verwondingen.


Tiel - Hennepkwekerijen

Donderdagmorgen heeft de politie in een aantal panden aan de Liendenlaan en Ochtenstraat een tweetal hennepkwekerijen opgerold. In het pand aan de Liendenlaan werden 147 hennepplanten aangetroffen In het pand aan de Ochtenstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 360 planten aangetroffen. Zowel de planten als apparatuur zijn in beslag genomen en werden ter plaatse vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Op woensdagavond werd in een woning aan het Duifkruid ook een hennepkwekerij opgerold. In het pand trof de politie afval van een geoogste hennep aan. Tevens stond er materiaal voor en nieuwe oogst. Dit is in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt nog een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerij.


Tiel- man aangehouden voor vernieling

Gistermiddag is op de Wadenooijenlaan een 49-jarige inwoner van Tiel aangehouden. De man zou vanaf zijn balkon een fiets naar beneden hebben gegooid. De fiets zou daarbij de auto van een 67-jarige inwoner van Tiel hebben geraakt. Hierdoor werd de auto beschadigd. De eigenaar van de auto deed aangifte. De 49-jarige Tielenaar is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt .


Tiel- woninginbraak

In een woning aan de Burgemeester Stolklaan is afgelopen nacht ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven de woning binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen uit de woning zijn gestolen. Aangifte deed een 61-jarige inwoner van Tiel.


Waardenburg- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Steenweg een aanrijding ontstaan tussen een 19-jarige automobilist uit Den Bosch en een 40-jarige automobiliste uit Haaften. De 19-jarige reed vanuit een uitrit de Steenweg op. Vermoedelijk verleende hij hierbij geen voorrang aan de automobiliste uit Haaften. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 40-jarige automobiliste uit Haaften liep hierbij hoofdletsel op.

Tricht- beroving
Gistermiddag is ter hoogte van de Ganzepanweg een 90-jarige inwoner van Tricht van zijn portemonnee beroofd. De man werd door twee onbekenden aangesproken. Een van hen betastte de kleding van de 90-jarige. Hierna ging het tweetal er vandoor. Vervolgens bemerkte de man dat zijn portemonnee was gestolen. Hij deed hiervan aangifte.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --