Ministerie van Defensie


---


---

Minister brengt werkbezoek aan Zuid-Korea

24-07-2003

DV/PM023

Minister van Defensie, H.G.J. Kamp, brengt van donderdag 24 tot en met woensdag 30 juli een werkbezoek aan Zuid-Korea. Op uitnodiging van United Nations Command (UNC) is de bewindsman zondag 27 juli aanwezig bij bijeenkomsten, waar wordt herdacht dat vijftig jaar geleden de wapenstilstandsovereenkomst tussen Noord- en Zuid-Korea werd gesloten.

De eerste herdenkingsbijeenkomst vindt s ochtends op 27 juli plaats in Panmunjom, vlakbij de plaats waar de wapenstilstand vijftig jaar geleden ondertekend werd. s Middags vindt de tweede herdenking plaats op de Youngsan Army base in Seoul.

Op het programma van de komende dagen staan tevens een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse Minister van Defensie, H.E. Cho Yung-Kil, een kranslegging bij het Oorlogsmonument in Saemal Interchange en een ceremonie bij het Kolonel Den Ouden monument in Hoengsung.

UNC is de eerste operatie geweest die is uitgevoerd onder de VN-vlag en nog steeds een belangrijke rol speelt waar het gaat om de naleving van de wapenstilstand.