Gemeente Zevenaar

Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 03.3994
ONDERWERP:
Gebruiksvergunning Party- en Bowlingcentrum ''De Griethse Poort'', Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar.
ADVIES:
Besluiten tot afgifte van de gebruiksvergunning voor Party- en Bowlingcentrum ''De Griethse Poort'', Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar conform vergunning met voorwaarden brandveiligheid. BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De brandweer is, conform bestuurlijk vastgelegde prioriteitsvolgorde, bezig de inhaalslag met betrekking tot afgifte gebruiksvergunningen gestalte te geven. De inhaalslag van ruim 200 bouwwerken wordt in een periode van 5 jaar afgerond.

Nummer: 03.3993
ONDERWERP:
Gebruiksvergunning Jeugd- en Jongerencentrum ''Outzide'', Babberichseweg 23 te Zevenaar.
ADVIES:
Besluiten tot afgifte van de gebruiksvergunning voor Jeugd- en Jongerencentrum ''Outzide'', Babberichseweg 23 te Zevenaar, conform vergunning met voorwaarden brandveiligheid.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De brandweer is, conform bestuurlijk vastgelegde prioriteitsvolgorde, bezig de inhaalslag met betrekking tot afgifte gebruiksvergunningen gestalte te geven. De inhaalslag van ruim 200 bouwwerken wordt in een periode van 5 jaar afgerond.

Nummer: 03.3938
ONDERWERP:
Verzoek om binnenplanse vrijstelling op basis van artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het plaatsen van een carport op het perceel St. Annatraat 19 te Oud Zevenaar.
ADVIES:
In principe besluiten hieraan medewerking te verlenen op voorwaarde dat de carport plat wordt afgedekt en de heer Wonneberg hiervan op de hoogte stellen.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.3490
ONDERWERP:
Vaststelling definitief subsidie Stichting Peuterspeelzalen Zevenaar. ADVIES:
Definitief subsidie vaststellen op 184.966,00. BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. vaststelling van de jaarrekening is akkoord;
2. het college zou in het vervolg graag op het tijdstip van informatie (CAO) willen worden geïnformeerd over overschrijdingen (perspectief);

3. nadere voorstellen tegemoet zien om de open einden van de regeling te beperken, waarbij ook nadrukkelijk gekeken zal worden naar de ouderbijdrage.

TOELICHTING:
Op basis van de jaarrekening 2002 dient het definitief subsidie voor de Stichting Peuterspeelzalen Zevenaar te worden vastgesteld.

Nummer: 03.3964
ONDERWERP:
Gewijzigd advies gunning Europese aanbesteding leerling-vervoer gemeente Zevenaar.
ADVIES:
Akkoord gaan met de gunning van de verschillende percelen aan de betreffende vervoerders zoals voorgesteld.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
conform voorstel, met in achtneming van de uitgevoerde check op de prestatievoorwaarden. Deze voorwaarden nadrukkelijk in de brief meenemen. De bijraming van de Berap I thans afboeken. TOELICHTING:
Dit jaar is het leerling-vervoer van de gemeente Zevenaar Europees aanbesteed. Omdat de kosten van het leerling-vervoer een bepaald bedrag overschrijden is de gemeente verplicht om dat te doen. De aanbesteding wordt dan gepubliceerd in het publicatieblad van deEG, zodat ook bedrijven uit andere EG-landen kunnen inschrijven op de aanbesteding. Uiteindelijk hebben acht bedrijven dat gedaan (allemaal uit Nederland). De offertes van deze bedrijven zijn met elkaar vergeleken. Op basis van deze vergelijking wordt in het advies voorgesteld om de uitvoering van het leerling-vervoer te gunnen aan drie vervoerders.

Nummer: 03.4064
ONDERWERP:
Aanslagoplegging variabel bedrag (diftar) voor de hoogbouw. ADVIES:

1. Uitspraak doen of bij het fictief aantal ledigingen voor de hoogbouw alsnog onderscheid moet worden gemaakt tussen één- en meerpersoonshuishoudens.

2. In het bevestigende geval raadsvoordracht hiervoor conform concept doen uitgaan.

BESLUIT:
Als volgt besloten:
het college opteert in deze situatie voor oplossing twee en gaat er daarbij van uit dat het een éénmalige situatie betreft vanwege de problemen van de levering van Sulo. De raad conform voorstel hiertoe een voorstel doen toekomen.
TOELICHTING:
Daar het registratiesysteem voor het aantal ledigingen van de hoogbouw nog niet correct werkt, is besloten voor alle hoogbouwhuishoudens uit te gaan van een gelijk aantal ledigingen van 70 per jaar. Voordat diftar werd ingevoerd, werd aan éénpersoonshuishoudens 75% van het tarief van meerpersoonshuishoudens in rekening gebracht. Naar aanleiding van ingekomen bezwaren tegen de verzonden aanslagen over 2002 wordt aan het college van burgemeester en wethouders in overweging gegeven bij de hoogbouw voor het variabele deel alsnog een onderscheid te maken tussen één- en meerpersoonshuishoudens.

Nummer: 03.4029
ONDERWERP:
Drie verzoeken voor het plaatsen van een lichtreclame aan de Doesburgseweg (mast 638), Arnhemseweg (mast 501) en Ringbaan Noord (mast 526) met toepassing van vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening
ADVIES:
In principe besluiten medewerking te verlenen, de aanvragen vier weken ter inzage leggen en het Nationaal Publiciteits Bureau hiervan op de hoogte stellen.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
conform advies. Het college nader informeren omtrent het huidige beleid en eventueel aangeven of er omstandigheden zijn voor herijking.

Nummer: 03.3259
ONDERWERP:
Aanvulling op aangehouden advies inzake principeverzoek voor een uitbouw aan de woning op het perceel Witte Kruis 109 in Babberich. ADVIES:
In grote lijnen akkoord gaan met het bouwplan, op voorwaarde dat het bouwplan wat betreft de breedte wordt aangepast aan de criteria van het vrijstellingenbeleid en aan de opmerkingen van de welstandscommissie. De heer Koenders hiervan met bijgevoegde conceptbrief op de hoogte stellen.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.4188
ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 9 juli t/m 16 juli 2003.
ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.4145
ONDERWERP:
Geldleningsovereenkomst waarbij de gemeente Zevenaar de achtervangpositie inneemt.
ADVIES:
Aangaan met het W.S.W. van een standaardovereenkomst tot geldlening ten behoeve van de door de Algemene Stichting Woningbouw Zevenaar afgesloten vaste geldlening ten bedrag van 1.700.000,00 met de BNG, waarbij het W.S.W. als garantieverlener optreedt en de gemeente Zevenaar de achtervangpositie inneemt.
BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.2365
ONDERWERP:
Brief van de heer Groenen over houtsnippers in gemeenteberm. ADVIES:

1. De heer Groenen berichten conform conceptbrief dat de houtsnippers binnen vier weken na dagtekening van de brief moeten worden opgeruimd.

2. De brief ter informatie in de leeskamer van de raadsleden leggen.

BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 03.3968
ONDERWERP:
Standplaatsvergunning voor FNV-vrouwenbond en het uitdelen van folders op 1 augustus 2003 tijdens de Vrijdagsmarkt.
ADVIES:
Standplaatsvergunning en toestemming voor uitdelen folders verlenen onder gestelde voorwaarden.
BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
De FNV-vrouwenbond heeft vergunning voor het innemen van een standplaats bij de Vrijdagsmarkt en het uitdelen van folders bij de hoofdingang van het gemeentehuis op 1 augustus 2003. Dit in verband met een protestactie tegen het Wetsontwerp Werk en Bijstand.

Nummer: 03.4189
ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 15 juli 2003. ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Als volgt besloten:
Besluitenlijst gewijzigd vastgesteld.

Nummer: 03.4194
ONDERWERP:
Aanschrijven houders van verlopen rijbewijzen.
ADVIES:

1. Aanschaf van de PIV4all-module ''Aanschrijven t.b.v. vernieuwen rijbewijs''.

2. Noodzakelijke bestanden met de Rijksdienst van het Wegverkeer uitwisselen.

BESLUIT:
Conform advies
TOELICHTING:
Al bijna twee jaar worden houders van paspoorten en identiteitskaarten op de hoogte gebracht van de naderende afloopdatum van hun document. In vervolg hierop worden vanaf het najaar houders die hun rijbewijs moeten vernieuwen hierop eveneens geattendeerd. Bij de aanschrijving wordt informatie gevoegd onder welke voorwaarden het rijbewijs kan worden vernieuwd.

Nummer: 03.4218
ONDERWERP:
Wijkontwikkelingsplan Stegeslag-Noord; extra gemeentelijke bijdrage herinrichting openbare ruimte.
ADVIES:
De raad voorstellen eenmalig een niet geïndexeerd bedrag ad 125.000 inclusief BTW beschikbaar te stellen voor de afronding van de herinrichting van Stegeslag-Noord, uit te keren na de eindoplevering (doch niet voor 1 januari 2004) onder gestelde voorwaarden. BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Er is waardering voor de inhoudelijke aanpak en inzet van de SVZ.
2. Het college acht een integrale aanpak van primair belang.
3. Overigens conform advies.

TOELICHTING:
De voorbereiding van de (her)inrichting van de openbare ruimte (verharding en groen) in Stegeslag-Noord is in volle gang. Om de gewenste hoge beeldkwaliteit te kunnen bereiken wordt voorgesteld om van gemeentewege eenmalig een extra bijdrage van 125.000 beschikbaar te stellen. Aangezien hiervoor geen middelen zijn gereserveerd dient een kredietvoorstel aan de gemeenteraad te worden voorgelegd.

Nummer: 03.3607
ONDERWERP:
Aanvraag lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de bestaande erfafscheiding aan de Roodwilligen 65, in opdracht van de heer E.J.R.M. Riewald, Roodwilligen 65 in Zevenaar. ADVIES:

1. De gevraagde vergunning verlenen met vrijstelling als bedoeld in artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en voorbijgaan aan de schriftelijke reactie van de buren (de heer en mevrouw Prein) omdat de 10% regeling door het college standaard wordt toegepast en de bouwvergunning niet kan worden geweigerd wanneer dat in dat geval ook gebeurt.

2. Aan de heer Prein volgens concept-brief berichten dat zijn conflict met de buren in feite alleen in onderling overleg kan worden opgelost en dat wijkbeheer hierbij desgewenst kan bemiddelen. Kortheidshalve verwijzen naar de concept-brief. Opgemerkt wordt nog dat de inhoud van de brief op 16 juli jl. is besproken met de heer en mevrouw Prein.

BESLUIT:
Conform advies

---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar