Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (24/7)

Bergen op Zoom donderdag 24 juli 2003

Inbraak school

ROOSENDAAL: Bij een school in de Burgemeester Prinsensingel is woensdagmiddag ingebroken. De daders hebben twee ruiten vernield om binnen te komen. Uit het gebouw zijn enkele computers meegenomen. De daders hebben deze echter achtergelaten, toen zij met een oplettende getuige werden geconfronteerd. De daders kozen hierop het hazenpad. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie ontruimt hennepplantage

BERGEN OP ZOOM: Het politieteam Courage heeft woensdag een hennepplantage geruimd. De kwekerij is aangetroffen in een bosperceel in de Zoomvlietweg gelegen tussen de Wouwse Plantage en Bergen op Zoom. Een oplettende wandelaar heeft dit gemeld op het meldpunt drugsoverlast. De 72 hennepplanten waren op vier verschillende veldjes geplant. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Politie ontruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: In een woning in de Casper Fagellaan is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Het politieteam Courage kwam in actie na klachten uit de buurt. In de woning zijn 35 hennepplanten aangetroffen. De bewoner heeft een verklaring afgelegd en een dagvaarding uitgereikt gekregen. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Door Essent is de elektriciteit van de woning afgesloten omdat er fraude met de meter gepleegd was.

Politie houdt drugsdealers aan

HOOGERHEIDE: De politie heeft woensdagavond twee mannen van 23 en 21 jaar uit Mont-Saint-Martin (Fr) aangehouden. Het tweetal reed op de Rijksweg A4 met een defect achterlicht. Toen de chauffeur hierover werd aangesproken, verklaarde hij drugs te hebben gekocht in Bergen op Zoom. Bij onderzoek in de kofferbak van zijn auto troffen de agenten twee grote zakken aan met daarin ruim twee kilo hennep en ruim 5000 XTC-pillen. De drugs zijn in beslaggenomen. De Fransen zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid.

Diefstal stabilisator

ZEGGE: Bij een caravanbedrijf aan de Rijksweg-Noord is afgelopen weekend een Alko stabilisatorkoppeling gestolen. Deze is door de dader van een caravan geschroefd.
Het juiste schadebedrag is niet bekend.

Diefstal waterslang

RUCPHEN: Een 62-jarige inwoner van Rucphen heeft woensdag aangifte gedaan van diefstal van een zeven meter lange waterslang met hulpkoppelingen. De dader heeft de slang dinsdag losgekoppeld van een sproei-installatie in een wei in de Langendijksestraat. De Rucphenaar zit met een schadepost van 350, -

Diefstal tuinmeubilair

SINT WILLEBRORD: Bij een familie in de Krommestraat zijn maandagnacht een betonnen tuintafel en tuinbeelden uit de tuin gestolen. De schade bedraagt ongeveer 150, -

Bron: Henk Snepvangers