FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Gouverneur van Voorst tot Voorst en gedeputeerde Driessen bezoeken FloraHolland vestiging ZON

(25-07-03)

Venlo - Donderdag 24 juli jl. werden Gouverneur van Voorst tot Voorst en gedeputeerde G. Driessen van de provincie Limburg ontvangen op FloraHolland vestiging ZON. Na de ontvangst door vestigingsmanager Rutger Lommerse, Facility Manager Ger Kamps, algemeen directeur Jacques Teelen en vice-voorzitter Gerrit Ravensbergen stond een rondleiding door het veilingcomplex op het programma.

Tijdens een presentatie kwamen onder meer de toekomstplannen van FloraHolland vestiging ZON aan de orde: Trade Port Oost, de renovatie van de afmijnzaal, het nieuw te bouwen cash & carry-centrum 'Florazon' en het Logistiek Centrum.
Een veiling in een bloeiende sector heeft uitbreidingsruimte nodig om in de toekomst een snelle logistieke afhandeling van sierteeltproducten onder haar dak te kunnen waarborgen. Daarom is FloraHolland bereid te investeren in de aankoop van tien hectare grond tegenover het bestaande sierteeltcomplex. Er wordt door FloraHolland vestiging ZON voor ruim tien miljoen euro in de komende vier jaar geïnvesteerd. Tevens werd stilgestaan bij het belang van het sierteeltcomplex voor de gemeente Venlo en haar directe omgeving. De provincie heeft FloraHolland, gezien haar kennis en ervaring, gevraagd om stuwkracht te leveren in de verwachte ontwikkelingen in de agri-business in Limburg. De gouverneur en gedeputeerde waren onder de indruk van vestiging ZON en staan positief tegenover de komende ontwikkelingen op FloraHolland vestiging ZON.

Vlak bij de Nederlands-Duitse grens ligt bij de rijkswegen A73 en A67 midden in een omvangrijk tuinbouwgebied FloraHolland vestiging ZON. Deze bloemenveiling is onderdeel van FloraHolland, de marktleider in de afzet van siergewassen en draaischijf in de wereldwijde bloemen- en plantenhandel.

Van links naar rechts: Vice-voorzitter FloraHolland G.Ravensbergen, algemeen directeur J.Teelen, gedeputeerde G. Driessen, Gouverneur van Voorst tot Voorst, faciltair manager G. Kamps en vestigingsmanager vestiging ZON R.Lommerse.