Openbaar Ministerie

24 juli 2003

Boijmans van Beuningen

Op dinsdag 10 juni 2003 heeft de directie van het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen bij de politie aangifte gedaan van verduistering van 3,3 miljoen euro. Sindsdien zijn vijf mensen aangehouden, van wie er drie in voorlopige hechtenis zijn genomen. Onder hen is een medewerker van het museum. Van de andere twee is er één door de officier van justitie heengezonden, en de andere door de rechter-commissaris. Zij blijven nog wel verdachte in deze zaak.

Ruim een week na de aangifte werden op vijf plaatsen in Rotterdam, Zwijndrecht, Den Haag en Amsterdam doorzoekingen verricht. Begin juli werd op een nieuwe locatie in Rotterdam nog een doorzoeking gedaan. Bij de doorzoekingen zijn administratieve bescheiden en computerapparatuur in beslag genomen.

Het onderzoek loopt nog steeds. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam uitgevoerd door de recherche en de financieel-economische unit van de politie Rotterdam-Rijnmond.