Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 17 juli 2003

Cadée's laatste test voor EK Junioren op Open Eindhovense

Prins Hendrik-atleet Erik Cadée uit 's-Hertogenbosch zal volgende week alleen deelnemen aan het discuswerpen, op het EK voor Junioren. De student heeft zich afgemeld bij de Nederlandse atletiekbond, de KNAU, voor het kogelstoten. "Ik doe nu geen kogelstoten vanwege het feit dat ik alles op het discuswerpen wil zetten" verklaarde hij desgevraagd. Cadée geldt met zijn persoonlijk record van 62,37 meter als medaillekandidaat bij het werpnummer. De Europese kampioenschappen starten op 24 juli in het Finse Tampere.

Erik Cadée is aanstaande zaterdag ook een van de vele Prins Hendrik-leden die deelnemen aan de Open Eindhovense Kampioenschappen. Hij en Stein Kuiper staan ingeschreven bij het discuswerpen. De nummer vier van het NK bij het polsstokhoogspringen, Robbert-Jan Jansen, is in Eindhoven eveneens deelnemer. Hij krijgt concurrentie uit onder meer Duitsland. Nicky van der Clundert start op de 100 meter horden; Esther Schrijvers loopt de 3000 meter, en bij het kogelslingeren heeft Marlies van Woerden zich ingeschreven. De Open Eindhovense is de zesde wedstrijd uit het Nationale Baancircuit van de KNAU.
* Een aantal Prins Hendrik-lopers starten aanstaande woensdag in de altijd sterk bezette 10 kilometer van Voorthuizen. Bij de 8e editie van het Fortis Loopfestijn komen onder meer Stan Rijken, Robert Jongh, Mark van Maaren, en Michiel Otten aan de start. Otten verraste afgelopen weekend met een zesde plaats op de Nederlandse kampioenschappen 5000 meter, in Amsterdam. Clubgenote Inge Nijhoving loopt 23 juli haar eerste wedstrijd na een blessureperiode.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht