Politie Zeeland


O-5079-2003 DIEFSTAL UIT RECREATIEWONING

Donderdagmorgen werd er in een recreatiewoning aan de Kuijerdamseweg te Ellemeet ingebroken. (zie ook persbericht O-5077-2003)
Uit deze woning werd een geldbedrag van enkele honderden euro's en een tasje met oa medicijnen en een bankpas gestolen. Er werd bij de woning een sieraad gevonden die gestolen werd uit een van de andere woningen.


O-5080-2003 BRANDSTICHTINGEN IN KAPELLE

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er in Kapelle op 4 locaties brandgesticht.
Op een perceel aan de Ambachtsherenwegeling werden rond 01.25 uur twee stapels met afgezaagde bomen en takken in de brand gestoken.
Tijdens deze brand zagen ze rond 02.05 uur dat er een schuurtje aan de Dankerseweg in de brand stond. In deze schuur stonden diverse goederen opgeslagen waaronder een fruitkar, deze en tevens enkele fruitbomen gingen verloren.
Het schadebedrag bedraagt enkele duizenden euro's.
Hier werd de milieudienst ingeschakeld vanwege aanwezige asbestplaten.
Rond 02.40 uur kwam de melding binnen van een brand aan de Jan Dommisseweg, hier ging de politie alsmede de brandweer van Wemeldinge ter plaatse. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand gingen 500 boompalen, haardhout, een windscherm van elzenhout en een 10-tal appel- en perenbomen verloren.
Het schadebedrag bedraagt enkele honderden euro's.
Een schuur gelegen aan de Verlorenweg ging rond 06.00 uur in vlammen op. Een naast gelegen schuurtje liep brandschade op. Hier bedraagt de schade ongeveer E 1500.
Door het FTO-team van de politie zal een onderzoek worden ingesteld.


O-5081-2003 DIEFSTAL PORTEMONNEE

Donderdag rond 15.00 uur werd uit een amusementenhal in Renesse de portemonnee van een 12-jarige jongen uit Luttelgeest gestolen.
De jongen vergat de portemonnee die hij had neergelegd en rende terug naar binnen. In die tijd was zijn portemonnee met daarin enkele een foto al verdwenen.


W-5082-2003 RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Galgeweg te Vlissingen werd vrijdag rond 19.10 uur een 43-jarige automobilist uit Hoeven aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man had 1,2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.