NOS


1 MILJOEN BEZOEKERS TOURSITE NOS

24-07-2003

De Tour de France-site van de NOS, www.nostour.nl, die vanaf 30 juni jongstleden operationeel is, heeft 1 miljoen bezoekers getrokken. Deze 1 miljoen bezoekers klikten in de eerste drie weken van juli meer dan 20 miljoen pagina's aan (pageviews), wat goed is voor 84% van het totaal aantal pageviews op de (algemene) site van de NOS in deze periode.

Met het aantal van 1 miljoen bezoekers is gebleken dat de Toursite van de NOS ook dit jaar weer erg populair is bij de wielerfans. De meest aangeklikte pagina betreft de pagina met het live etappeverslag, gevolgd door de nieuwspagina met de klassementen. De basis van de verslaggeving op internet is het 'live' etappeverslag. Daarnaast brengt de internetredactie het laatste nieuws en een overzicht van de klassementen van het jubilerende wielerevenement, dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert.

Het etappeverslag wordt gelardeerd met geluidsfragmenten van NOS Radio Tour de France (Radio 1) en reportages en interviews uit de Tourjournaals van NOS Studio Sport. Ook zijn er dagelijks videobeelden te zien met de hoogtepunten van die dag. Verder zijn op de NOS-site beschrijvingen van alle etappes te vinden, net als terugblikken op de afgelopen 100 jaar Tour de France.

Ook chatsessies met renners van de Rabobankploeg, een virtueel spel waarmee fraaie prijzen te winnen zijn, columns en SMS-diensten zijn op de site terug te vinden. Door een nauwe samenwerking met de Société du Tour de France heeft de NOS-site www.nostour.nl het predikaat 'officiële Nederlandse Toursite'


---