Nederlandse Vereniging van journalisten

24/7/2003 Sectie NVF
Sport van Klaas Jan van der Weij op Linnen


"Ik ben gisteren nog bij VB Visuel Design geweest. Het ziet er echt fantastisch uit." Sportfotograaf en fotojournalist Klaas Jan van der Weij is zeer te spreken over de uitvoering van zijn tentoonstelling Sport op Linnen. De expositie bestaat uit 52 foto's en is maandag 28 juli geopend door Ruud ter Weijden in het Atrium van het Sports Business Center te Leusden.
Het afdrukken op linnen is "heel bijzonder en het resultaat overtreft mijn toch ook hooggespannen verwachtingen. Ik heb veel zwart wit foto's gekozen, want op zo'n formaat (1 meter breed) is dat mooi contrastrijk", oordeelt Klaas Jan.
"Dynamiek en emotie spatten van het doek af", zegt organisator vaktijdschrift Sport Partner over de tentoonstelling. "De sportprofessional en de sportliefhebber zijn door Van der Weij op zijn eigen wijze vastgelegd. De tentoonstelling is een weerslag van alles dat sport, door de lens van topfotograaf Klaas Jan van der Weij, zo bijzonder maakt. De spanning op het gezicht van een jeugdkeepertje dat zijn doel verdedigt tot de glorie van de topsporter die de titel behaalt."

Klaas Jan heeft een tweemeter"schilderij" ter beschikking gesteld, dat geveild gaat worden. De opbrengst is bestemd voor het Najjar Fonds. Dat bevordert onderzoek, behandeling en voorlichting voor de ziekte Crigler-Najjar - een zeldzame erfelijke leverziekte die het zenuwstelsel vergiftigt en hersenletsel veroorzaakt. Sport op Linnen is voor iedereen te zien tot 31 december 2003; Atrium Sport Business Center, Plesmanatraat 1, Leusden.