2e persbericht van donderdag 24 juli 2003

Eindhoven 24-7-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aantreffen hennepkwekerij

Tijdens de surveillance zag een politieman donderdag rond 10.00 uur dat de ruit van een voordeur van een woning aan de Paul Krugerlaan was vernield. Binnen rook het naar spiritus. Een onderzoek in de woning naar mogelijke brandstichting leverde op de zolder een ingerichte hennepkwekerij op die reeds geoogst was. Uit het afval bleek dat er ongeveer 69 planten hadden gestaan. Inmiddels was de zaak ingericht voor een volgende oogst. Op een van de kamers in de woning werd een doos met 89 nieuwe shirts (nog in de verpakking) aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld en de shirts zijn in beslag genomen. Toen de bewoonster thuis kwam, is zij aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De voordeur is provisorisch gerepareerd

Budel: Ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen.

Tijdens een milieucontrole is in een pand aan de Instraat een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden 40 zakken gebruikte voedingsbodem en 150 gebruikte kweekbakken aangetroffen. Verder werden er 50 zakken nieuwe voedingkorrels aangetroffen voor een nieuwe oogst. Het afval, de technische apparatuur en de voedingskorrels zijn ter vernietiging in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Essent heeft geconstateerd dat de meter verwijderd was. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van Budel, is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Mierlo: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Industrieweg is tussen woensdagavond 21.00 uur en donderdagochtend 8.15 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand. Uit een kantoor is een laptop weggenomen.

Deurne: Bestolen van beurs en shag

Een vrouw van 44 jaar uit Deurne is donderdagmiddag rond 13.00 uur bestolen van haar portemonnee en een pakje shag. De spullen zaten in een handtas, die de vrouw bij zich had toen ze boodschappen ging doen in een winkel aan de Helmondseweg. Toen ze bij de kassa kwam, merkte ze dat de beurs en de shag uit de tas waren gehaald. Er zaten ongeveer 170 euro en enkele (bank)pasjes in de portemonnee.

Veldhoven: Portemonnee gestolen

Donderdag rond het middaguur is een vrouw van 26 jaar uit Veldhoven bestolen van haar portemonnee met ongeveer 200 euro en enkele (bank)pasjes. De vrouw wilde afrekenen in een winkel aan het Meiveld en merkte toen dat de beurs was weggenomen uit haar schoudertas.

Valkenswaard: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Veldbeemd zijn een videocamera en een dvd-speler weggehaald. Dat gebeurde woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur. De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door een openstaand raam.

Valkenswaard: Bestolen van beurs

Een vrouw van 59 jaar uit Eindhoven is donderdag bestolen van haar portemonnee. Toen ze rond 12.00 uur iets wilde afrekenen bij een kraam op de weekmarkt in Valkenswaard, merkte ze dat de beurs uit haar schoudertas was gehaald. Er zaten onder meer enkele (bank)pasjes en ongeveer 60 euro contant geld in de beurs.

Aarle-Rixtel: Fietsendief aangehouden

Een man van 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagochtend rond 11.30 uur aangehouden nadat hij een fiets had weggehaald uit een winkel aan de Lieshoutseweg. De man had de fiets meegenomen voor een proefrit, maar was vervolgens niet meer teruggekomen. Op basis van het signalement dat de eigenaar van de zaak had gegeven, kon de politie de verdachte op de Kerkstraat oppakken. Toen de man in het politiebureau in Gemert zat, werd hij herkend door een andere politieman. Die had hem dezelfde ochtend op de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel gezien op een andere fiets. Uit onderzoek bleek ook die fiets gestolen te zijn. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Best: Bouwkeet opengebroken

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bouwkeet op het Tapeind. Daarbij werd gereedschap en enkele flesjes bier weggenomen. Het slot van de deur van de keet is opengebroken.