24/7 De Leijgraaf

Uden 24-7-2003 -

VROUW VERNIELD CARAVAN, Boekel

De politie heeft woensdagavond een 37-jarige vrouw aangehouden in de Broeder Hogardstraat in Boekel. De vrouw had meerdere vernielingen gepleegd aan de caravan waarin ze verbleef. De politie kwam ter plaatse na een melding. De vrouw sloeg op dat moment in op de caravan met een hamer. Daarop werd zij aangehouden. Ze verzette zich hevig en moest in de boeien afgevoerd worden naar het bureau. Daar is zij ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING MET MES, Veghel

Een 40-jarige inwoner van Veghel is woensdagavond aangehouden aan de Irenestraat in Veghel. Hij wordt er van verdacht twee inwoners van Veghel, 18 en 27 jaar oud diverse malen bedreigd te hebben. Daarbij gebruikte hij een mes. De politie verdenkt de man ook van het vernielen van de ruit van de voordeur van de woning van de 27-jarige man. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

FIETSER GEWOND, Reek

Een fietser uit Langeboom (leeftijd onbekend) is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Molenstraat in Reek. De man reed met twee andere fietsers over de Molenstraat gaande in de richting van de Mgr. Suijstraat. Waarschijnlijk hield hij niet voldoende rechts en klapte daardoor frontaal op een auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Uden. Het slachtoffer is met een gebroken kaak overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED, Uden

Een 20-jarige automobilist uit Uden is woensdagnacht op de Velmolenweg in Uden betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van 190 en een rijverbod.

PERIKELEN OP DE KERMIS, Uden

Een 17-jarige inwoner van Uden is woensdagnacht aangehouden op de kermis in Uden. De politie kwam ter plaatse na een opstootje waar zon 40 jongeren bij betrokken waren. De verdachte gedroeg zich zeer opruiend ten opzichte van de bezoekers van de kermis en de agenten. Daarop werd hij aangehouden. Bij de fouillering op het bureau bleek de verdachte in het bezit te zijn van een zakmes. Hiervan deed hij afstand. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


---

Een 18-jarige inwoner van Uden meldde woensdagavond de politie dat hij zojuist geslagen was. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie een 21-jarige plaatsgenoot aanhouden. Hij is later die avond heengezonden met een proces-verbaal.


---

Een 29-jarige Udenaar werd aangehouden op de kermis toen hij agenten meerdere malen uitschold. Hij kon later die nacht huiswaarts keren met een proces-verbaal


---

Een 22-jarige inwoner van Gennep beledigde agenten toen zij hem wilde bekeuren voor drinken op de openbare weg. Ze hadden de man al meerdere malen gewaarschuwd. Toen ze hem op de Velmolen wederom met een blikje bier in zijn handen zagen en vroegen of hij dat leeg wilde gooien, beledigde hij hen. Daarop werd hij aangehouden. Controle wees uit dat de man bij zijn aanhouding een valse naam opgaf. Hij kon later die dag met een aantal processen-verbaal huiswaarts keren.