24/7 Den Bosch

's-Hertogenbosch 24-7-2003 -

BALLETJESPISTOLEN IN BESLAG GENOMEN, Rosmalen

De politie heeft woensdagmiddag twee zogenaamde balletjespistolen in beslag genomen van twee 14-jarige jongens uit s-Hertogenbosch. De jongens hadden met de balletjespistolen geschoten op de auto van een 27-jarige inwoner van Rosmalen aan de Graafsebaan in Rosmalen. Deze man belde de politie en die kon even later één van de jongens aanhouden. Bij hem werd een pistool in beslag genomen. Later die avond werd ook bij de andere jongen het pistool in beslag genomen. Zij zullen worden voorgedragen voor een alternatieve straf.

BOSSCHENAAR HEEFT NOG RUIM 1700 OPENSTAAN, s-Hertogenbosch

Een 38-jarige Bosschenaar is woensdagmiddag aangehouden aan de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. Controle wees uit dat hij nog ruim 1700 aan boetes open had staan. Hij viel door de mand, toen agenten hem staande hielen voor een verkeersovertreding. Hij kon de boetes niet betalen en is ingesloten.

VERKEERSCONTROLES, Heusden/Drunen

Op de Provincialeweg in Heusden en op de Grotestraat in Drunen heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Op de Grotestraat werden 28 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Op de Provincialeweg kregen zes bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. In totaal werden vier bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen.

AUTOMOBILIST RAAKT GEWOND, s-Hertogenbosch

Een 43-jarige automobilist uit Liempde is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch. De man moest remmen voor een stoplicht op de Vlijmenseweg. Een 38-jarige automobilist uit Vught, die achter hem reed, zag dit te laat en botste achterop hem. Het slachtoffer is met rug en nekpijn overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch/Vlijmen

De politie heeft woensdagavond een 53-jarige Bosschenaar aangehouden voor zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 37-jarige vrouw geslagen te hebben. Zijn vrouw zou hem die dag ook mishandeld hebben. De politie onderzoekt de toedracht en heeft de man ingesloten.


---

Een 37-jarige inwoner van Vlijmen is woensdagnacht in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 34-jarige vrouw mishandeld te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Zijn vrouw deed aangifte.

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Een 41-jarige automobilist uit Berlicum heeft woensdagavond een boete van 190 gekregen. Controle op de Van Veldekekade in s-Hertogenbosch wees uit dat hij te veel gedronken had. Naast de boete kreeg hij een rijverbod.

VERWARDE VROUW STICHT BRAND, s-Hertogenbosch

Een 52-jarige Bossche heeft woensdagnacht een brand gesticht op de binnenplaats achter haar woning. Dit brandje kon worden geblust door omwonenden. De vrouw verkeerde in verwarde toestand en is aangehouden.

WAPEN AANGETROFFEN, s-Hertogenbosch

In een woning aan de Pottenbakker in s-Hertogenbosch heeft de politie donderdagochtend een vuurwapen aangetroffen. Een 33-jarige Bossche en een 39-jarige inwoner van die plats zijn in deze zaak gehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het wapen is inbeslag genomen.