TRAVELHOME BV

11daagse Outdoor LANparty Campzone 25 juli vol van start

Biddinghuizen 22 juli 2003
Codemasters Campzone is uniekste Lanparty ter wereld

Voor de derde keer organiseert de Eindhovense Stichting Lanparty de computervakantie Codemasters Campzone. Net als voorgaande jaren zal het evenement plaatsvinden op het evenemententerrein van Six Flags Holland te Biddinghuizen. Codemasters Campzone is een van de meest unieke lanparties ter wereld en geniet wereldwijde bekendheid. De derde editie heeft plaats voor 1500 gamers, die allemaal verkocht zijn. Codemasters Campzone duurt elf dagen en vindt plaats van 25 juli tot en met 4 augustus. Codemasters Campzone is compleet outdoor, gamen gebeurt vanuit tenten, caravans en stacaravans. Er worden tientallen verschillende pro Game competities gehouden, zowel op PC als console o.a. met de spellen Counterstrike, Colin Mcrae 3, DTM racedriver, IGI2, Unreal Tournament, Smash Brothers Mellee, Fifa, Warcraft, C&c Generals, Battlefield, Tetrinet, Mario Party4, Death or Alive, Mortal Kombat en nog veel meer. Aan deze competie zijn veel prijzen gebonden, beschikbaar gesteld door o.a. Codemasters, MSI computers en Hercules. De race spellen DTM racedriver en Colin Mcrae zullen op speciale race stoelen gespeeld worden.

Naast vele game competities worden er wedstrijden gehouden in het ombouwen van zogenaamde casemodden van PC's. Er is een volle dag paintballen en er worden wedstrijden gehouden op het gebied van programmeren en videobewerking. Naast PC's zal er in een aparte maintent een grote opstelling worden neergezet met de next gen consoles, als xbox, PS2, de Nintendo Gamecube en Gameboy Advance.

Demozone
Demozone is een nieuw onderdeel van campzone. PC demo's zijn gemaakt om te laten zien wat een computer visueel aan kan. Ze geven een verfijnde 3D presentatie met vector effecten met funky elektronische muziek, alles zoveel mogelijk direct berekend en uitgevoerd. De Demozone is een subcultuur die zo gedreven is dat hun creatieve producties volledig langs het grote publiek gaan: Machinetaal, Real-time, Wat, Niet commercieel? Een Demo kun je niet aan een muur hangen of aangeraken,. Ze zijn abstract en alleen zichtbaar op een scherm. Het is een visuele expressie van kleuren, ontwerp en beweging als een kunst vorm. Op Demozone krijgt de bezoeker een indruk hoe geavanceerd deze visuele expressie van kleuren, ontwerp en beweging zijn via de uitgeschreven wedstrijden (compo's).

Creativiteit en fantasie
Er worden wedstrijden in verschillende onderdelen georganiseerd. Zo kan de bezoeker ervoor kiezen om een Demo te maken. Hij moet dan programmeren, grafische voorstellingen en muzikale technieken in een programma toepassen. Een andere mogelijkheid is om Graphics te creëren. Hierbij realiseer je door tekenen je eigen fantasie. De muzikale bezoeker doet mee aan het onderdeel Music en maakt zijn eigen geluid. Iemand die er altijd al van droomde om eens een film te maken doet mee aan het onderdeel Wild. Tot slot kunnen internetliefhebbers hun creativiteit kwijt in het produceren van een eigen page bij het onderdeel HTML.

Contactpersoon Codemasters Campzone:
Meer informatie en of perskaarten zijn te verkrijgen via de Stichting LanParty, bij Perry van de Wiel 06-55145034 of perry@gameparty.net. Meer informatie kan ook worden gevonden op de website www.campzone.nl

22 jul 03 09:53