Persberichten - 24/07/2003

Fortis AG - Ondertekening van de Collectieve Arbeidsovereenkomsten Fortis Real Estate

Op 24/07/2003 hebben al de syndicale organisaties ACLVB/CGSLB, LBC/NVK, CNE/GNC en SETCA/BBTK de collectieve arbeidsovereenkomsten m.b.t. Fortis Real Estate ondertekend.

Tengevolge van de verwerving door Fortis AG van de groep Bernheim-Comofi zullen alle onroerend-goed aktiviteiten van Fortis AG worden ondergebracht in een nieuwe juridische structuur onder de venootschap Fortis Real Estate NV/SA, waarvan Fortis AG voor 100% de aandeelhouder zal zijn. De nieuwe groep Fortis Real Estate zal om en bij de 250 medewerkers tellen (buiten Interparking die er ongeveer 1400 telt).

De betrokken medewerkers van Fortis AG en van Fortis Real Estate Property Management zullen uiterlijk op 1 oktober 2003 worden getransfereerd naar deze nieuwe juridische structuur die onder het Paritair Comité nr. 218 valt (aanvullend nationaal Paritair Comité voor bedienden). Vanaf het begin van de onderhandelingen heeft de directie hen voor onbepaalde duur het behoud gewaarborgd van hun statuut Fortis AG en van de huidige individuele arbeidsvoorwaarden voorzien in het Paritair Comité nr. 306 der Verzekeringen. De directie is zelfs nog een stap verder gegaan : zij heeft dit statuut en deze voorwaarden tevens in hun toekomstige evolutie gewaarborgd aan het getransfereerde personeel.

De directie van Fortis Real Estate wenst het sociaal overleg stimuleren door het creëren van een eigen sociale overlegstructuur (buiten Interparking), totaal onafhankelijk en afgescheiden van Fortis AG. Daartoe zullen de syndicale organisaties zo spoedig mogelijk, na de datum van de transfers, overgaan tot de oprichting van vakbondsafvaardigingen. Die zullen kunnen steunen op de vakbondsafvaardiging van Fortis AG die als begeleidingscel zal functionneren tot aan de sociale verkiezingen van mei 2004. Eveneens tot deze datum kunnen de getransfereerde personeelsleden een beroep blijven doen op individuele syndicale bijstand door een personeelsvertegenwoordiger van Fortis AG.

De directie van Fortis AG en de directie van Fortis Real Esate zijn verheugd dat het sociaal overleg tot een consensus heeft geleid met alle syndicale organisaties.

Fortis AG maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren, verzekeren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 15 miljard en circa 69.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa.

Bron: Fortis
Provider: Euronext Brussels