Ingezonden persbericht

De mooiste abri's staan in Limburg

Dat niet iedereen enthousiast is over het openbaar vervoer, wordt niet alleen veroorzaakt door de vieze treinstellen, smerige bussen, vertragingen of matige service. Ook komt het door de onveilige, sfeerloze plekken waar je moet wachten tot het vervoer arriveert. De provincie Limburg heeft dat ingezien en aan het ingenieursbureau voor productvormgeving ipv Delft de opdracht gegeven om geschikte haltes te ontwerpen voor in de hele provincie. Deze haltes moeten dienen als het visitekaartje van de provincie.

Inmiddels zijn de eerste exemplaren opgeleverd. Het ontwerp is modulair; dat betekent dat met dezelfde elementen verschillende halteplaatsen ingericht kunnen worden. Er is gebruik gemaakt van blauw gekleurd glas, zodat de wachtende reiziger in de halte duidelijk beschutting en privacy ervaart. De constructie is van robuust staal en aluminium maar heeft, door de gekromde vorm van het dak, een bijzondere elegantie. Eén van de steunpilaren die het dak ondersteunt dient als regenpijp; de holle vorm die het ondersteunt zal nooit vollopen.


De afwerking van het ontwerp is van een kwaliteit die men zelden aantreft bij abri's. Alle elementen - het bankje, de reclamezuil, de klok, de verlichting - spreken dezelfde vormtaal en harmoniëren uitstekend in de verschillende opstellingen. Door het duurzame materiaal van de omlijsting, krijgen reclame-uitingen in de interlinerhalte een onverwacht cachet. Met de abri's als visitekaartje wordt het de reiziger duidelijk in welk gastvrij land hij is aangekomen: in het prachtige Limburg. De enige provincie van Nederland die het openbaar vervoer voorziet van speciaal ontworpen abri's.


Voor aanvullende informatie & illustraties kunt contact opnemen met ipv Delft. tel: 015 268 25 71 internet : www.ipvdelft.nl