Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 25 juli 2003

Cadée ziet kansen op EK-podium groter worden

Discuswerper Erik Cadée heeft zich vrijdagmiddag 25 juli met een afstand van 57,63 meter geplaatst voor de finale van de Europese Juniorenkampioenschappen in Finland. In het Ratina Stadion van Tampere kwam hij daarmee tot de beste prestatie van het deelnemersveld. De 19-jarige student Bewegings-wetenschappen uit 's-Hertogenbosch was als tweede geplaatst met zijn persoonlijk record van 62,37 meter. Echter, de favoriet voor de titel, de Duitser Robert Harting faalde: hij liet drie ongeldige pogingen noteren. Daarmee is Cadée potentieel medaillekandidaat, samen met de Kroaat Maric, en -mogelijk- de Rus Zuyevich.

De pupil van Monique Kuenen had zich overigens al eerder afgemeld bij de Nederlandse atletiekbond, de KNAU, voor het kogelstoten. "Ik doe nu geen kogelstoten vanwege het feit dat ik alles op het discuswerpen wil zetten" verklaarde hij desgevraagd.

De finale start zaterdagavond om 16.30u lokale tijd.

Cadée won eerder bij de Jeugd Olympische Dagen (EJOD, Murcia) in 2001 een medaille op het discuswerpen (zilver). Ook nam hij vorig jaar deel aan de Wereldkampioenschappen Atletiek voor Junioren, op Jamaica.
* Zaterdag 26 juli starten twee Prins Hendrik-atleten bij de internationale meeting van Namen (B). Zowel Noël Keijsers, als Thomas Kortbeek reizen dan af naar de EAP Atletissima 2003-meeting van Namur. Keijsers zal de 3000 meter steeplechase lopen. Hij was 2 weken geleden winnaar van het zilver op het afgelopen Nederlands kampioenschap. Kortbeek, de Nederlands kampioen op de 400 meter horden, zal op dit laatstgenoemde onderdeel internationale tegenstand krijgen. Het is voor hem de eerste wedstrijd na het behalen van een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen tot 23 jaar, vorige week in Polen. Voor de hordeloper is de kwalificatietijd voor de Wereldkampioenschappen in Parijs (49.50 seconden) het belangrijkste doel de komende 2 weken.
* Bij de 7e Flanders Cup-wedstrijd in het Belgische Ninove zijn 3 Prins Hendrik-leden ingeschreven. Robbert-Jan Jansen (polsstokhoogspringen), Anne van den Hurk, en Ronald Weevers (beide 1500 meter), nemen daar zondag 27 juli deel aan de 13e Memorial Rasschaert. EINDE BERICHT