Utrecht Stad

Utrecht 26-7-2003 - Persberichten districten Utrecht Stad

Utrechter aangehouden voor steken met mes
UTRECHT De politie heeft op vrijdag 25 juli omstreeks 11.30 uur een 19-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van (poging) doodslag/zware mishandeling. De Utrechter wordt er van verdacht een 18-jarige plaatsgenoot met een mes meerdere keren te hebben gestoken.

De 18-jarige liep op diverse plaatsen van zijn lichaam steekwonden op en werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd geopereerd. Na de steekpartij die plaatsvond op de Royaards van den Hamkade, meldde de 19-jarige zich zelf op het politiebureau. Hij bleek gewond te zijn aan zijn hand, maar kon daaraan in het bureau geholpen worden.

De 19-jarige zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor. Als mogelijk motief gaf hij op dat hij door de 18-jarige eerder bedreigd zou zijn geweest.

Bestuurder botst tegen vrouw
UTRECHT Een 23-jarige automobilist uit Loenen werd vrijdagavond 25 juli omstreeks 22.30 uur aangehouden. De man was betrokken bij een ongeval op de Catharijnesingel.

Daar stak een vrouw bij een rood voetgangerslicht over, waarop zij door de Loenenaar werd geschept. De vrouw liep letsel op aan haar hoofd en een gebroken arm. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De Loenenaar bleek alcohol gedronken te hebben. Omdat er ook mogelijk sprake was van het gebruik van een andere stof(drugs), die de rijvaardigheid kan beïnvloeden, werd op het bureau een bloedproef van hem afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeval
UTRECHT Een 18-jarige automobilist uit Maartensdijk verloor zaterdag 26 juli omstreeks 02.45 uur in een bocht van het Robert Kochplein de macht over het stuur en botste tegen een verkeerspaal.

De gewaarschuwde politie constateerde dat er sprake was van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest de Maartensdijker mee naar het bureau. Daar bleek na de ademanalyse dat hij 610 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. De politie maakte proces-verbaal op.

Vrouw raakt onder vrachtauto
UTRECHT Een 60-jarige fietsster uit Utrecht werd op vrijdagmorgen 25 juli omstreeks 09.50 uur op de Croeselaan geraakt door een vrachtauto. De vrouw viel en kwam onder de vrachtauto terecht.

De chauffeur van de vrachtauto, een 33-jarige man uit Zutphen, had niets van het ongeval gemerkt. Hij werd door een bestuurder van een bus van het openbaar vervoer met armgebaren er attent op gemaakt dat er iets aan de hand was. Hierdoor stopte hij tijdig en werd de vrouw niet overreden door de achterwielen.

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de vrouw een lichte verwonding had aan haar voet. De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht