Ingezonden persbericht


Persbericht

Biologica, Albert Heijn en de Groene Weg Slagerij nodigen u uit:

Kom kijken bij de biologische varkens in Brabant

Een biggetje in het stro of een wroetende zeug in de wei zegt meer dan duizend woorden. We kunnen wel vertellen dat dierenwelzijn centraal staat in de biologische landbouw, maar zien is pas echt geloven. Om de kenmerken van de biologische varkenshouderij op het netvlies van de consument te krijgen, is iedereen op zaterdag 16 augustus welkom bij de biologische varkens van de familie Van den Broek in Hilvarenbeek en op zaterdag 23 augustus op het bedrijf van de familie Donkers in Uden.

Het afgelopen jaar hebben Albert Heijn en andere supermarktketens biologisch varkensvlees in hun assortiment opgenomen. Het biologische varkensvlees is relatief nieuw in het schap. We kunnen natuurlijk uitgebreid uitleggen wat biologisch vlees is maar het is nog makkelijker om gewoon zelf een kijkje in een biologische varkensstal te nemen. Daarom nodigen Biologica, Albert Heijn en de Groene Weg Slagerij consumenten uit om een bezoekje te brengen aan de biologische varkens. Gelijkertijd heeft u een leuk dagje uit voor het hele gezin. Biologische varkenshouder Nico van den Broek uit Hilvarenbeek: "In dat weekend van augustus zijn er zeven zeugen uitgerekend dus de bezoekers kunnen heel veel pasgeboren biggetjes verwachten. Dat is natuurlijk prachtig om te zien, van die kleine roze beestjes in het gele stro. Als de moedervarkens het toelaten, mogen de biggetjes ook geaaid worden."

Komt u ook?

Wilt u ook deelnemen aan de excursie? Dan bent u tussen 10:00 en 16:00 welkom op:
* Zaterdag 16 augustus bij familie Van den Broek, Kleine Voort 7, Hilvarenbeek
* Zaterdag 23 augustus bij familie Donkers, Hoogstraat 2, Uden Op 30 augustus organiseren Biologica, Albert Heijn en de Groene Weg Slagerij nog één kijkdag bij boerderij 't Geertje in Zoeterwoude. Kijk voor meer info en het adres op: www.platformbiologica.nl/agenda. Tijdens de landelijke Open Dagen bij de biologische boer op 20 en 21 september stellen circa vijftien biologische varkenshouders hun deuren open voor het publiek. Voor meer info: www.platformbiologica.nl/opendagen.

Proeverij

Naast de excursie op de boerderij heeft Albert Heijn op de winkelvloer proeverijen van biologisch varkensvlees georganiseerd. Met de excursies en de proeverijen hoopt Albert Heijn dat zijn klanten vaker zullen kiezen voor het dier- en milieuvriendelijke vlees.

Einde persbericht

Meer informatie voor de redactie:

Biologica, Annelijn Steenbruggen of Maurits Steverink, tel. 030-2339970

Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding