Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 27 juli 2003

* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur werd een 49-jarige Rotterdammer mishandeld en beroofd op de Mariniersweg. Drie mannen benaderden het slachtoffer en sloegen hem meerdere malen in zijn gezicht. Vervolgens moest de Rotterdammer, onder bedreiging van een mes, zo'n 30 euro aan de drie afstaan. De politie stelde, samen met het slachtoffer, een onderzoek in de omgeving in. De verdachten werden niet meer aangetroffen.


* VROUW AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks vier uur werd een 41-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden, nadat zij vlak daarvoor een 39-jarige Rotterdammer in zijn arm had gestoken bij een café aan de Wilhelm Tellstraat.
De 39-jarige Rotterdammer, werkzaam in het café, kreeg onenigheid met de vrouw waarna zij hem met een mes aanviel. De vrouw ging er vervolgens vandoor. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon, op aanwijzingen van het slachtoffer, de vrouw in een park ter hoogte van de Desdemoniastraat aanhouden.


* VROUW AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half drie werd een 17-jarige vrouw uit Rotterdam neergestoken op de Saffierstraat. Een 28-jarige vrouw, eveneens uit Rotterdam afkomstig, kon later die nacht bij een parkeerplaats op de Kleiweg worden aangehouden.
De recherche van district De Noordhoek stelt een ander onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Uitgave zaterdag 26 juli 2003

* PROSTITUTIE-ACTIE KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen-Mathenesse (district Rotterdam-West) hield vrijdagavond tussen half zeven en half elf een prostitutie-actie op de Keileweg. Vijf prostituees werden daarbij aangehouden voor het tippelen buiten de zone. Eén prostituee bleek in het bezit te zijn van een gestolen paspoort. Zij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tevens werden vijf verblijfsontzeggingen uitgegeven en werd één persoon aangehouden voor belediging en verzet bij aanhouding.


* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Vrijdagavond even voor twaalf uur werd door twee mannen een overval gepleegd op een woning in de Overhandstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de bewoners, een 34-jarige man en een 28-jarige vrouw, gesommeerd de autosleutel af te geven. Hierna stapten de berovers in de bijbehorende auto en reden weg. Korte tijd later werd de gestolen auto in de omgeving door politiemensen aangetroffen. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde vrijdagmorgen omstreeks half twaalf een onderzoek in een woning aan de Vinkenstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ongeveer 80 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet aanwezig was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks negen uur raakte in een woning aan de Kouterstraat een 18-jarige man uit Rotterdam gewond, bij een overval in zijn woning. Het slachtoffer had bezoek van twee jongens en een meisje, toen hij plotseling een klap op zijn hoofd kreeg, waarna geld en sieraden werden weggenomen. Toen het slachtoffer het drietal probeerde tegen te houden, werd hij bedreigd met een mes. De berovers renden de woning uit en vluchtten, met buit, in onbekende richting.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdag in de omgeving van de Maashaven verkeerscontroles. In totaal werden 37 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood verkeerslicht, het niet handsfree-bellen en geen voorrang verlenen aan voetgangers bij een voetgangersoversteekplaats.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (project Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag op de Tjalklaan, 's-Gravendijkwal en Laan op Zuid snelheidscontroles. Tussen half drie en vijf uur gingen op de Tjalklaan 61 van de in totaal 1580 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur in plaats van '50'. Op de 's-Gravendijkwal hielden tussen half drie en vijf uur 244 van de in totaal 2500 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogste score bedroeg 92 km/uur. Tussen half vier en half zes reden op de Laan op Zuid 98 van de in totaal 1060 passerende automobilisten harder dan de maximum toegestane snelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.