Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 27-07-2003
Persberichten district Maastricht
Heerlen

Persberichten

Maastricht; in gezicht gestoken bij straatroof

Zondagmorgen omstreeks 05.40 uur vond er op de hoek Hochterpoort, Pastoorstraat een straatroof plaats waarbij een 19-jarige inwoner uit Solingen (D) door een messteek in zijn gezicht licht gewond raakte. Als vermoedelijke verdachten werden een 37-jarige inwoner uit Maastricht en een 19-jarige inwoner uit Sweikhuizen aangehouden. Het slachtoffer zat op de Markt samen met zijn vriend in zijn auto, toen hij werd aangesproken door een van de daders. Deze vroeg of hij drugs wilde kopen. Toen het slachtoffer zei dat hij geen belangstelling had, vroeg een van de daders om met hem mee te lopen. Op de hoek van Hochterpoort, Pastoorstraat haalde een van de daders plotseling een mes tevoorschijn en haalde uit naar de man uit Solingen die in zijn gezicht werd geraakt. Hierop moest hij zijn geld en een ketting afgeven. Omdat de belager die het mes hanteerde meer gelde wilde haalde hij de vriend van het slachtoffer uit de auto, waarna deze ook zijn geld moest afgeven.
Op zeker moment kwam er per toeval een politiepatrouille aan gereden. Bij het zien van de agenten zette een van de daders het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Beiden verdachten zijn ingesloten.

Maastricht; met de auto van de weg

Een 18-jarige inwoner uit Maastricht veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag op de Bosscherweg een eenzijdige aanrijding, waarbij de auto, die hij van zijn vader had geleend, zwaar beschadigd raakte. De auto is om onduidelijke redenen in een slip geraakt waarbij een stoeprand en ook een brug werd geraakt.
De Maastrichtenaar zei aanvankelijk dat hij slachtoffer was geworden van car-jacking en dat hij onder bedreiging van een mes de autosleutels had moeten afgeven. Later erkende hij dat hij gereden had. Een blaastest wees uit dat hij teveel aan alcohol had genuttigd. Hij blies 0,8 promille.

Maastricht; vermiste man verdronken

Zondagmorgen omstreeks 09.15 uur werd in het jachthaven in Eijsden het stoffelijk overschot gevonden van een 55-jarige inwoner uit Maastricht. Het slachtoffer dat sinds 24 juli j.l. werd vermist, had een boot in de haven liggen. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf.
Het stoffelijk overschot werd gevonden vlak voor de start van een gezamenlijke zoekactie van de politie in samenwerking met duikers van de brandweer uit Stein en Eijsden.

Maastricht; agenten beledigd

In de nacht van zaterdag op zondag werden een 29-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Eijsden aangehouden, nadat zij op de Markt agenten hadden beledigd.
De man en de vrouw werden aangesproken op het rijgedrag van de bestuurder van een auto die met hoge snelheid over de Markt was gereden. Op de vraag wie de bestuurder was geweest begon een derde persoon die kennelijk had gereden naar de agenten te schelden, waarbij de 29-jarige vrouw haar middelvinger naar de agenten opstak. Hierop werd zij aangehouden.
Omdat de 34-jarige man het met de gang van zaken niet eens was beledigde hij eveneens de agenten. Het gevolg was dat de man ook werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich.