Woninginbrekers aangehouden

27-7-2003 - Door oplettenheid van bewoners uit de wijken Koningsvaren, Haagwinde en Zilverschoon in Abcoude kon de politie drie woninginbrekers inrekenen.

ABCOUDE De politie heeft naar aanleiding van een inbraak in een woning in de wijk Koningsvaren op woensdagmorgen 23 juli drie verdachten aangehouden. Het bleek te gaan om twee inwoners van Nieuwegein respectievelijk 24 en 25 jaar en een 19-jarige inwoner van Utrecht.

Oplettende bewoners van de wijken Koningsvaren en Haagwinde/Zilverschoon, hadden de drie die ochtend al een paar keer door de wijken zien lopen en vertrouwden het niet. Toen de drie instapten in een auto, die daarvoor ook al een paar keer verdacht door de wijk had gereden, seinden zij de politie in en gaven de gegevens van de drie en de auto door.

De politie kon de bewuste auto vervolgens op de Burgemeester des Tombeweg onderscheppen. In de auto werd onder meer inbrekerswerktuigen, handschoenen en een behoorlijk geldbedrag aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het geld afkomstig was uit de woning aan Koningsvaren. Men was de woning binnengekomen door het forceren van sloten.

De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid en op last van de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De politie onderzoekt of het trio mogelijk in aanmerking komt voor meerdere woninginbraken.