Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 juli 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd bij een promillage van 1,87

Rijssen

Politieagenten controleerden zondag 27 juli omstreeks 00.25 uur een 28-jarige automobilist uit Rijssen op de Koninginneweg in Rijssen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau gaf een resultaat van 1,87 primille. Hierop werd het rijbewijs van de 28-jarige ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-098440)

Mishandeling

16-jarige jongen uit Almelo deelt vuistslag uit en wordt aangehouden

Rijssen

Een 16-jarige jongen uit Colmschate deed aangifte van mishandeling. Toen hij zondag 27 juli omstreeks 01.10 uur op de Morsweg in Rijssen stond, werd hij aangesproken door twee jongens, waarvan er één hem zonder enige aanleiding een vuistslag in zijn gezicht gaf. De 16-jarige jongen viel achterover op de straat en liep daarbij een hoofdwond op. Politieagenten hielden de verdachte, een 17-jarige jongen uit Almelo, vervolgens aan en namen hem voor verhoor mee naar het bureau. De verdachte werd zondagmorgen omstreeks 11.00 uur heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-098458)

Belediging

Vrouw en man beledigen agenten en worden aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen zondag 27 juli omstreeks 02.00 uur op de Oude Markt in Enschede een man staan met een glas in zijn handen. Toen zij op hem afliepen, zagen zij dat de man het glas weggooide met als gevolg dat deze op straat kapot viel. De agenten verzochten de man even mee te lopen, waarop een 21-jarige vrouw uit Enschede haar armen om de man heensloeg en verhinderde dat hij met de agenten mee kon lopen. De agenten verzochten de vrouw meerdere malen de man los te laten, dit weigerde zij. Toen zij vervolgens de agenten begon uit te schelden, werd zij aangehouden wegens belediging. Zij verzette zich hevig tegen de aanhouding, schopte de agenten tegen de schenen en bleef schelden. De vrouw moest uiteindelijk geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Op weg naar de auto liep ook de vriend van de aangehouden verdachte mee. Hij zei dat hij het niet eens was met de aanhouding en begon eveneens de agenten te beledigen. Ook hij, een 27-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Beiden werden meegenomen naar het politiebureau en werden na verhoor in de loop van de morgen heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-098500)

Rijden onder invloed

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Markelo

Politieagenten controleerden zondag 27 juli omstreeks 04.20 uur een 23-jarige automobilist uit Rotsterhaule. Omdat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,70 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-098495)

Diefstal uit winkel

Winkeldief steelt kleding door middel van een geprepareerde tas

Enschede

Een 19-jarige jongen uit Enschede werd zaterdagmiddag 26 juli omstreeks 15.50 uur aangehouden aan de Langestraat in Enschede. De 19-jarige had kleding uit een winkel gestolen met behulp van een geprepareerde tas. Hij had deze buiten in zijn fietstas gestopt en werd vervolgens door de politie aangehouden. De verdachte is een stelselmatige dader. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-098301)

Vernieling fietsen

Aanhoudingen wegens vernieling fietsen

Enschede

Zaterdagmiddag 26 juli werd omstreeks 16.35 uur gemeld dat door twee personen fietsen werden vernield aan het Stationsplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen dat er ongeveer twintig fietsen beschadigd ofwel vernield waren. Een aantal fietsen waren boven op straatpaaltjes gezet en ook stonden een aantal fietsen op de kop. Op aanwijzing van diverse getuigen werden de verdachten ter plaatse aangehouden. Het gaat hierbij om een 24-jarige vrouw en een 35-jarige man - beiden uit Enschede. Door één van de getuigen werd gezegd dat de verdachten ook met onderdelen van fietsen richting passanten hadden gegooid. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-098322)

Eenzijdig ongeval onder invloed

Dronken automobilist belandt in sloot en wordt aangehouden

Markelo

Surveillerende politieagenten reden zaterdag 26 juli omstreeks 05.30 uur op de Stationsweg in Markelo en zagen een auto in de sloot liggen. De bestuurder, een 30-jarige man uit Markelo, stond naast zijn auto en vertelde dat hij uit de richting Diepenheim was komen rijden, de controle over het stuur had verloren en in de sloot tot stilstand was gekomen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest afgenomen. Deze bevestigde het vermoeden, waarop de man werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,56 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-098129)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist belandt in de sloot en raakt gewond

Saasveld

Een 18-jarige automobilist uit Saasveld reed zaterdag 26 juli omstreeks 14.30 uur op de Westerikweg in Saasveld en raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de rechterberm terecht. Hij draaide vervolgens naar links, kwam aan het slingeren en belandde aan de linkerzijde van de weg in de berm. De auto kwam op de kop in de sloot tot stilstand. De 18-jarige jongen liep hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-098276)

Rijden onder invloed

Automobilist bekeurd wegens het rijden onder invloed

Rijssen

Een 42-jarige automobilist uit Rijssen viel zaterdag 26 juli omstreeks 20.20 uur op door zijn rijstijl en werd door surveillerende politieagenten gecontroleerd op de Parkstraat in Rijssen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-098365)

Zaterdag 26 juli werd onderstaand persbericht gezonden:

Diefstal uit winkel

Twee verdachten aangehouden wegens diefstal uit winkel

Almelo

Vrijdagmiddag 25 juli hield de politie twee verdachten aan van diefstal van diverse soorten gereedschap uit een winkel aan de Woonboulevard in Almelo. Deze diefstal vond plaats op woensdagavond 23 juli jl.. De daders hadden zich laten insluiten en waren er na sluitingstijd met de goederen vandoor gegaan. Een medewerker van de winkel deed aangifte. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van beide verdachten. In overleg met justitie werden zij vrijdagmiddag in hun woning aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Almelo en een 20-jarige man uit Goor. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (bps: 03-097217)

Onderstaand een aanvullend persbericht:

Zaterdag 26 juli werd omstreeks 14.30 uur op het politiebureau in Almelo een derde verdachte aangehouden, te weten een 22-jarige vrouw uit Goor. De vrouw heeft inmiddels bekend de twee andere verdachten te hebben geholpen bij de diefstal. Terwijl de beide mannen in het pand waren, stond zij buiten op de uitkijk. Verder gaf zij aan het prikkeldraad boven het hekwerk te hebben doorgeknipt zodat beide andere verdachten via deze weg het terrein konden verlaten. De drie verdachten zijn inmiddels verhoord en heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --