ASSET CONTROL

SG CIB implementeert met succes Asset Controls AC Plus

Société Générale Corporate and Investment Banking (SG CIB) implementeert met succes Asset Controls AC Plus

Beetsterzwaag, Nederland, July 28 /PRNewswire/ -- - Global Management van referentiemarktgegevens en prijsstellingsgegevens is de hoeksteen van reorganisatie van informatiesystemen voor vermogensderivaten.

Asset Control, een vooraanstaand leverancier aan de financiële sector van data-integratie-oplossingen met betrekking tot investeringsinformatie, kondigde vandaag aan dat Société Générale Corporate and Investment Banking (SG CIB), een van de grootste financiële dienstverleners in de eurozone, met succes het gecentraliseerde data-integratie-oplossingplatform van AC Plus heeft geïmplementeerd voor het verzamelen, schonen en verspreiden van prijsgegevens en referentiegegevens, ook bekend onder de naam security master. Dit bedrijfsomvattende project, dat intern bij de bank ook bekend staat onder de naam Galaxy project, dient als hoeksteen voor een omvangrijke reorganisatie van informatiesystemen die vermogensderivaten ondersteunen.

'Wij scheppen een uitgebreide technologie-infrastructuur als ondersteuning voor onze vooraanstaande positie op het gebied van vermogensderivaten,' zei Jean-Luc Robieux, waarnemend manager van Equity Derivatives IT referentiegroep, 'waarbij beperkingen worden onderdrukt die kunnen voorkomen in bestaande systemen. Asset Control werd gekozen als sleutelcomponent in deze operatie. Daar het systeem al in gebruik is, zien we nu al verbeteringen in de betrouwbaarheid en consistentie van gegevens, met daarnaast een eliminering van verwerkingsknelpunten.'

Op de zeer concurrerende markt van vendor-aanbieders, werd Asset Control uitgekozen om zijn ruime gegevensomvang, brede functionaliteit, schaalbaarheid en implementatiesnelheid. Galaxy integreert momenteel gegevens van verschillende vendor- en interne bronnen en ondersteunt de keten van transactie-uitvoering vanaf handel en onderzoek tot accounting en afwikkeling.

'Het Galaxy-project past uitstekend bij onze visie over eliminatie van technologische obstakels op basis van het nastreven van beste handelspraktijken en optimale prestatie,' aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'Société Générale profiteert van onze systeemflexibiliteit en ondernemingskrachtige schaalbaarheid om deze mijlpaal in hun ambitieuze reorganisatie-initiatief te bereiken. Wij zien ernaar uit om SG te ondersteunen in hun vooraanstaande positie als wereldwijde financierings- en investeringsbank.' Info over Asset Control:

Asset Control biedt uitgebreide en kosteneffectieve oplossingen voor het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten van het beheer van investeringsgegevens, alsmede voor het optimaal gebruiken van bestaande gegevensbronnen. Tot de beschikbare informatie behoren referentiegegevens (investeringsdata),
bedrijfstransactiegegevens, informatie met betrekking tot verstrekkers, tegenpartijen en afwikkeling, historische en real-time marktgegevens. Asset Control verzamelt gegevens van externe aanbieders en in-house systemen en normaliseert deze, schoont ze op en consolideert ze in één enkele standaardgegevensset, de 'golden copy'.

Asset Control biedt snel te implementeren oplossingen voor in-house gegevensbeheer (www.asset-control.com) en outsourcingsfuncties voor gegevensbeheer via ACDEX (www.acdex.com), in overeenstemming met industriestandaarden zoals ISO 15022. Met zijn brede aanbod van connectiviteitsopties, intuïtieve netwerk- en webinterfaces, een groeiende reeks van bedrijfstoepassingen, interfaces met toonaangevende applicatiesoftware in de industrie en krachtige functionaliteit voor gegevenstransformatie, vormt Asset Control een one-stop oplossing voor bedrijfskritische uitdagingen, zoals STP, handels- en risicomanagement en de integratie van front-, middle- en backoffice-systemen.

Tot de klantenkring behoren het London Clearing House (LCH), Abbey National, , ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, HSH Nordbank AG, Harvard Management Company, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Générale en Union Investment, en een zeer grote, wereldwijd actieve energiegroep. Asset Control, dat werd opgericht in 1991, is een particuliere onderneming met vestigingen in Londen, New York en Nederland.

Over Société Générale:

Société Générale is een van de grootste financiële dienstverleners in de eurozone. De Groep heeft wereldwijd meer dan 80.000 mensen in dienst voor drie kernactiviteiten:


- Retail Banking: Société Générale heeft 14,7 miljoen cliënten in retailbanking wereldwijd.


- Asset Management & Private Banking: Société Générale is derde in de eurozone in termen van beheerd vermogen (Euro 270 miljard in 2002).


- Corporate & Investment Banking: SG is de derde financierings- en investeringsbank in de eurozone.

Société Générale behoort tot de vier grote maatschappelijk verantwoordelijke beleggingsindexen. Bezoek