Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Asseb 28-07-2003
persberichten maandagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Auto onder oplegger

ELIM - Een 34 jarige automobilist uit Nieuwlande is maandagmorgen vroeg voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man was op de Marten Kuilerweg in Elim met zijn auto van de weg geraakt en onder een geparkeerde oplegger geschoven. De politie vermoedt dat hij na een stuurcorrectie zijn auto niet meer onder controle had. Omdat de politie het sterke vermoeden had dat er drank in het spel was is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

Doorrijder

DONDEREN - In het kader van het alcoholbeleid van de politie "Botsen is Blazen" viel een 41 jarige automobiliste uit Loppersum zondagmiddag door de mand. De vrouw zou op de kruising Noordenveldweg / Norgerweg in Donderen zijn aangereden door een auto met daarachter een paardentrailer. Volgens de vrouw zou ze die automobilist honderd euro hebben betaald waarmee de zaak geregeld zou zijn. Omdat ze het uiteindelijk toch niet vertrouwde is alsnog de politie gebeld. De blaasproef bracht aan het licht dat mevrouw had gedronken. Bij de ademtest scoorde ze 0.8 promille. Ze is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

De auto met paardentrailer is niet meer gevonden.

Woonbootbewoners dakloos na brand

NIEUW AMSTERDAM - Door nog onbekende oorzaak is zondagmiddag in Nieuw Amsterdam een woonboot uitgebrand en gedeeltelijk gezonken. De boot lag in het Dommerskanaal en werd bewoond door een een man van 22 en een vrouw van 19 jaar. Beiden waren niet aan boord toen de brand uitbrak. Een buurvrouw die de brand ontdekte heeft de kat van het paar nog kunnen redden. Een vogel is in de vlammen omgekomen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie pakt insluiper

ASSEN - De politie heeft zondagavond een 43 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten. De man is zondag op twee adressen in Asssen overlopen door bewoners. Zijn aanwezigheid in de woningen verklaarde hij met doorzichtige smoezen. Aan de hand van het signalement wist de politie vrijwel zeker om wie het ging en na overleg met justitie is de man op de Torenlaan van zijn fiets geplukt, aangehouden en in verzekering gesteld.