Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Maandag, 28 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen zondagmiddag vond bij het Bassin in Maastricht een aanrijding plaats tussen twee motorrijders. Een 26-jarige motorbestuurder uit Haelen botste met zijn motor tegen de achterzijde van een motor, bestuurd door een 27-jarige man eveneens uit Haelen. Daarbij kwamen beide motorbestuurders met hun motor ten val en raakten gewond. De 26-jarige motorbestuurder liep verwondingen op in zijn gezicht en de 27-jarige motorbestuurder liep een gebroken sleutelbeen op. Laatstgenoemde 27-jarige motorbestuurder werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht.

Eijsden; onder invloed
Bij controle afgelopen zondag op maandagnacht op de Rijksweg in Eijsden van een 50-jarige automobilist uit Gronsveld, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Gronsveldenaar ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd en de politie vorderde het rijbewijs van hem in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Ook een 60-jarige automobilist uit Berneau (B) bleek vannacht bij controle op de Kerkstraat in Eijsden onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse; tussen 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft afgelopen zondagavond en zondag op maandagnacht tijdens toezicht in en rond het Valkenburgse centrum totaal 23 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren, het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel tot het illegaal/foutief parkeren van voertuigen.
Een 19-jarige automobilist uit Roermond werd afgelopen nacht op de Burg. Henssingel betrapt toen hij onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.