Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-07-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.00 u) Maandag, 28 juli 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; hennepkwekerij
De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners van een woning aan de Janekers Vaart in Sittard. Op zolder vond de politie een hennepkwekerij met totaal ongeveer 180 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren etc.) in beslag genomen. Omdat de politie geknoei vermoedde met de electriciteitsvoorziening/meter, werd Essent ingeschakeld. Die legde een voorschotbetaling op van vijfhonderd Euro.

Sittard-Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen zondagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Leyenbroekerweg en op de Winston Churchilllaan in Sittard. Daarbij werden totaal 180 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (beide controlelocaties in de bebouwde kom, dus geldende maximumsnelheidslimiet is 50 km p/u) overtraden. Alle 180 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u (op de Winston Churchilllaan.

Sittard-Geleen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen zondagmiddag zag de politie op de Breitnerstraat in Geleen een 61-jarige automobilist uit Sittard-Geleen rijden die bij nadere controle zijn auto onder invloed bleek te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard-Geleen; brand
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 17.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Rijksweg-centrum in Geleen. Bleek dat door nog onbekende oorzaak brand was uitgebroken in een winkel. De brandweer heeft de brand geblust. Twee belendende panden hebben enige rookschade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt een nader onderzoek in.

Stein / Beek; bekeuringen tijdens toezicht
Tijdens surveillance toezicht afgelopen zondag in Stein en in Beek, heeft de politie totaal 26 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden zonder autogordel, illegaal / foutief parkeren tot het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders.
Tegen een 22-jarige automobilist uit Aken (D) maakt de politie proces-verbaal op. Bij controle afgelopen nacht op de Prins Mauritslaan in Beek bleek dat de Duitser zijn auto onder invloed bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim
1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg daarnaast en rijverbod opgelegd.