Politie Zaanstreek-waterland



17:51 27-JUL-03
LOC: PURMEREND, RIETGORSPLEIN

Insluiper bejaardenhuis aangehouden

Een 42-jarige man uit Krommenie werd door de politie aangehouden op verdenking van insluipingen in woningen van een bejaardenhuis. Personeel van de instelling had de man binnen zien komen en hielden hem in de gaten. Toen hij een woning uit kwam waar hij niets te zoeken had, werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek, dat hij verschillende woningen was binnen gegaan. Als daar iemand aanwezig was vertelde hij dat hij de rollator kwam repareren. Op verschillende plaatsen in het huis werden lege portemonnees gevonden, alsmede in de auto van de verdachte. De afgelopen tijd zijn er meerdere insluipingen in bejaardenhuizen geweest, onder andere in Zaandam, waarbij de dader dezelfde werkwijze had. Onderzocht wordt of de man iets met deze insluipingen te maken heeft. De verdachte is een bekende van de politie. Hij werd in verzekering gesteld.

18:02 27-JUL-03
LOC: ZAANDAM, HOGENDIJK

Dronken doorrijder aangehouden

Een 53-jarige man uit Zaandam werd in zijn woning aangehouden, omdat hij er van werd verdacht even daarvoor tegen een geparkeerde auto te hebben aangereden. De man zou daarna meteen zijn doorgereden. Hij was onder invloed van alcohol. Eenmaal aan het bureau bekende de verdachte het feit. Hij had de geparkeerde auto een de zijkant geschaafd, zodat aan beide auto's een flinke schade ontstond. De politie kon de man achterhalen doordat oplettende getuigen het kenteken van zijn auto hadden genoteerd.

22:31 27-JUL-03
LOC: PURMEREND, STATIONSWEG

Jongen beroofd van portemonnee en telefoon

Een 15-jarige jongen uit Purmerend werd gisterenavond beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. De jongen reed op een bromfiets en werd aangesproken door drie andere jongens, die op het trottoir liepen. Toen het slachtoffer langzaam langs reed greep één van de jongen hem om zijn hals en drukte een onbekend voorwerp tegen zijn keel. Vervolgens werd de jongen bedreigd, dat er wat zou gebeuren als hij geen geld gaf. Daarop heeft het slachtoffer de portemonnee en de telefoon moeten afgeven. De daders gingen er vandoor. Het betroffen een getinte man met een Zuid Amerikaans uiterlijk, ongeveer 18 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.85 m lang. Hij droeg een lange zwarte jas met een capuchon over zijn hoofd en een spijkerbroek. De tweede dader had een Noord Afrikaans uiterlijk, was ongeveer 19 jaar oud en tussen de 1.85 en 1.90 m lang. Hij had zwart stekelhaar en droeg een spijkerjas met zogenaamd traibels. Dat zijn tekens zoals die bij een tatoeage te zien zijn. Ook hij droeg verder een spijkerbroek. De derde jongen had ook een Zuid Amerikaans uiterlijk met een donkerbruine gelaatskleur. Hij was ongeveer 18 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Hij had strak naar achteren gevlochten zwart kroeshaar tot boven in zijn nek. Hij had een zwart snorretje, droeg een blauwe jas en een donkerblauwe spijkerbroek.
Getuigen of zij die menen in het signalement iemand te herkennen, worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-280703



11.45-12:45 26-JULI-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
10.45-12:15 27-JULI-03
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Snelheidscontroles in Assendelft en Wijdewormer

Afgelopen weekeinde werd op snelheid gecontroleerd op enkele ongevalgevoelige wegen in Zaanstad. Zaterdagochtend werd de snelheid van voertuigen op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft gemeten en zondagochtend vond een onopvallende controle plaats op de Provincialeweg in Wijdewormer (ter hoogte van de afrit van de A7). Op beide 80-km-wegen was het overtredingspercentage even laag; rond de drie procent. In Wijdewormer werd een hoogste snelheid gemeten van 106 km per uur, in Assendelft van 104 km per uur.

13.15-14:30 27-JULI-03
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
Hardrijders op de Middenweg ter plekke bekeurd
Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Midden-Beemster werden hardrijders zondagmiddag staande gehouden. Zes bestuurders overschreden de snelheidslimiet en ontvingen direct een boete. De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur. Ter hoogte van de controle, die werd uitgevoerd met behulp van een lasergun, gold een snelheidslimiet van 60 km per uur.

27/28-JULI-03
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Vijf automobilisten met (veel teveel) drank op

Afgelopen weekend werden tijdens diverse alcoholcontroles, verspreid door Zaanstad, vijf drankrijders aangehouden. Zaterdagochtend omstreeks halfzes werd op de Wilhelminakade in Zaandam de eerste alcomobilist aangehouden. Een 35-jarige vrouw uit Heemskerk vond het nodig om met een flinke slok op, toch achter het stuur van haar auto te kruipen. Zij zal een tijdje gen gebruik meer van haar auto mogen maken want haar rijbewijs werd, wegens het hoge alcoholgehalte van 680 ug/l, ingevorderd. Zondag werd rond middernacht op de A7 in Wijdewormer de tweede drankrijder, een 30-jarige man uit Monnickendam, aangehouden. Hij had twee keer zoveel drank op als toegestaan ( 460 ug/l) en was vier jaar geleden ook al eens voor het rijden onder invloed aangehouden. De Monnickendammer kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.
Een 33-jarige man uit Wormerveer 'liep' in de nacht van zaterdag op zondag op de Vondelstraat in zijn woonplaats tegen de lamp. Met een alcoholgehalte van 535 ug/l scheelde het scheelde weinig of de automobilist was zijn rijbewijs kwijt geweest. De man kreeg een proces-verbaal. Een paar uur later werd op de A7 in Zaandam een 25-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan aangehouden. Deze man had bijna drie keer zoveel drank op (660 ug/l) als toegestaan en kon zijn rijbewijs wel op het politiebureau achterlaten. De man was vorig jaar ook al een keer met drank op achter het stuur betrapt. Ten slotte werd maandagochtend op de Zuiddijk in Zaandam de vijfde drankrijder, een 19-jarige automobilist uit Zaandam, aangehouden. De bestuurder was behalve onder invloed (445 ug/l) ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs. De auto waar de man in reed, is in beslag genomen.



04:27 27-JULI-03
PURMEREND, JAAGWEG
Dronken bestuurder
Een dronken bestuurder werd zondagavond van de weggehaald nadat een medeweggebruiker had gemeld dat een slingerende auto de Jaagweg in Purmerend onveilig maakte. Agenten zagen de man al snel rijden en zetten hem aan de kant. De bestuurder, een 42-jarige Amsterdammer, bleek ruim twee keer zoveel drank (475 ug/l) op te hebben als is toegestaan. De man bleek vorig jaar ook al eens te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed.

07:10 27-JULI-03
UITDAM, ZEEDIJK
Drankrijder raakt van de weg
In Uitdam raakte zondagochtend rond zeven uur een 24-jarige man uit Purmerend met zijn auto van de weg. Agenten waren snel ter plaatse en zagen de auto onder aan de Zeedijk staan. Bij de bestuurder werd direct een blaastest afgenomen. De bestuurder bleek onder invloed van drank te hebben gereden (305 ug/l). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

---



---- --