Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(28/7)

maandag, 28 juli 2003

Massale vechtpartij met slagwapens Man aangehouden voor poging tot doodslag

ETTEN-LEUR De politie heeft gisteravond een 23 jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden, die opzettelijk met zijn auto op de Wildbaan is ingereden op een scooter met daarop twee jongens van 18 en 17 jaar uit Etten-Leur. Kort voor de aanrijding zou de zus van de automobilist een klap hebben gekregen. De man dacht dat de dader van de klap op de bromfiets zat en reed opzettelijk frontaal bovenop de scooter. Een van de jongens liep een pijnlijke enkel op. Vrijwel direct daarna ontstond een massale vechtpartij tussen toegesnelde familieleden. De jongens op de scooter bleken niets met de mishandeling te maken te hebben.

Het was voor de politie een uiterst onduidelijke situatie toen ze gisteravond om 22.00 uur op de Wildbaan aankwam. Eerder op de avond zou de zus van de 23 jarige verdachte te zijn geslagen. Dit was voor haar broer, de 23 jarige man uit Etten-leur, aanleiding op zoek te gaan naar de dader. Op de Wildbaan dacht hij de man, samen met nog een passagier, op een scooter te zien en besloot hem frontaal aan te rijden. Onmiddellijk na de aanrijding ontstond een forse vechtpartij tussen diverse toegesnelde familieleden van het meisje, dat geslagen zou zijn en de familie van de jongen die geslagen zou hebben. Bij de vechtpartij waren ook diverse slagwapens gezien zoals stukken hout. Ook een geparkeerde auto liep schade op. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze een uiterst onduidelijke situatie aan. Geen van de partijen wilde verdere inmenging van de politie. De 23 jarige autobestuurder werd door de politie aangehouden voor poging tot doodslag. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbreker laat deel buit en bloedsporen na

BREDA Een nog onbekende inbreker heeft vannacht letsel opgelopen toen hij inbrak bij een bedrijf aan de Veilingkade in Breda. Overval lagen bloedsporen en een van de gestolen systeemkasten van een computer lag buiten en zat onder het bloed. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Een tweede systeemkast is verdwenen. Omvang van de schade is niet bekend. De inbreker heeft zich vermoedelijk bij het inslaan van een ruit verwond.

Aanhouding auto-inbreker

BREDA - Op de Academiesingel is gisteravond een 34 jarige Tilburger aangehouden, die kort ervoor uit een auto een zonnebril had gestolen en ook nog in het bezit bleek te zijn van een gestolen autoradio. De bril had de verdachte uit een auto gehaald waarin een man lag te slapen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhouding verdachte terzake geweld

OUDEMOLEN - Zondagmiddag is een 37 jarige man uit Oosterhout aangehouden terzake geweldpleging te Oudemolen. Verdachte was naar het adres in Oudemolen gegaan met een honkbalknuppel om daar wat recht te gaan zetten en had daar de 57 jarige slachtoffer een paar keer hard geslagen met genoemde knuppel. Het slachtoffer kon zich verweren maar liep toch diverse kneuzingen op. Verdachte is ingesloten en heeft een bekennende verklaring afgelegd. Waarover de problemen gingen is niet helemaal duidelijk. Verdachte wordt dinsdag 29 juli voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Aanhouding verdachte terzake mishandeling

ZEVENBERGEN Zondagmiddag werd de politie verzocht met enige spoed te gaan naar het Station in Zevenbergen, omdat daar een conductrice van de trein was mishandeld door een reiziger die niet mee wilde werken om de trein te verlaten. De 31 jarige verdachte zonder vaste woon- en verblijfplaats was bij het wegrijden van de trein onder de gesloten spoorbomen gelopen en in de rijdende trein gesprongen waar de deur nog van open stond. Hierop stopte de machinist de trein, omdat hij dit had zien gebeuren. Bij het aanspreken van de verdachte door de conductrice om hem te verwijderen ontstond er een probleem tussen de verdachte en treinconductrice die daarbij een klap opliep. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Inbraak bouwkeet

ZEVENBERGSCHEN HOEK Zondag werd gezien, dat er werd ingebroken in een bouwkeet van de HSL combinatie aan de Langeweg te Zevenbergschen Hoek. Ter plaatse had men de rolluik open gebroken en de ruiten vernield. Er is nog niet bekend of er iets wordt vermist, maar er werden nog twee ruiten van een keet en een deur vernielt. Een van de keten is bestemd als kleedruimte en daar was dan ook niets te halen. De daders bleken te zijn verdwenen.

Vrachtauto met ongebluste kalk op zijn kant

MOERDIJK - Vanmorgen omstreeks 12.00 uur is een 31 jarige bestuurder uit Lalouvire (Fr) met zijn oplegger op de Orionweg uit de bocht gevlogen en op zijn rechter zijkant terecht gekomen. De chauffeur werd daarbij gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal, alwaar hij een nacht ter observatie moet blijven. Bestuurder had wel alcohol gedronken, maar niet zodanig, dat hij onder invloed de vrachtauto bestuurde.

Diverse hulpverlenende instanties zijn ter plaatse gekomen, zoals havenschap Moerdijk, Waterschap, GGD en brandweer. De vrachtauto liep veel schade op en er kwam veel lading terecht op de weg en in de berm, waardoor een groot stuk weggedeelte moest worden afgesloten. De politie verwacht dat de Orionweg tot 17.00 uur voor alle verkeer afgesloten zal zij in verband met bergingswerkzaamheden. Het bedrijf Omya op het industrieterrein Moerdijk, waar de ongebluste kalk geleverd had moeten worden, ondersteunde de hulpdiensten met groot materieel om de lading over te laden in een andere vrachtauto.

Burgers schieten beroofde vrouw te hulp

BREDA- Op maandag 28 juli 2003, werd rond 10.30 uur een 64 jarige vrouw op het Brabantplein door twee mannen beroofd van haar tas. Al roepend ging ze er achteraan, maar kon ze gezien haar leeftijd niet bijhouden. Enkele burgers die de vrouw hadden horen roepen namen de achtervolging over. Toen de twee verdachten elk een verschillende richting uitvluchtten, dachten ze kennelijk hun achtervolgers kwijt te spelen, maar dat pakte anders uit. De eerste verdachte kon op het Hooghout worden aangehouden. De tweede op de Teteringsedijk.

De twee verdachten zijn een 20 jarige man uit Geldrop en een 17 jarige jongen uit Breda. De vrouw heeft haar tas en spullen weer terug en liet weten zeer blij te zijn, dat er toch nog mensen zijn die haar hebben geholpen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De burgers die zich hiervoor hebben ingezet zullen door de politie worden uitgenodigd voor de avond voor beloonde burgers eind dit jaar.

Brandstichting bij school

BREDA - Op zaterdag 26 juli laat in de avond moest de brandweer en politie uitrukken voor een brand bij een school in het Brabantpark in Breda. Ter plaatse bleek dat men een pallet tegen een deur had gezet en de pallet had aangestoken. De brandweer moest een aantal ruiten inslaan om binnen te kunnen komen. In het pand was al een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan. Later bleek dat de pallet afkomstig was van de school zelf en daar was achtergebleven in verband met verbouwingswerkzaamheden. Omvang schade niet bekend. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Mishandeling door inzittenden personenauto

BREDA - Op zaterdag 26 juli s morgens om 05.30 uur kreeg de politie een melding over een gewonde jongeman die op de Beverweg te Breda door inzittenden van een rode Opel Kadett een gebroken neus was geslagen. Op de Beverweg trof de politie inderdaad een 20 jarige Bredanaar aan, die een scheve neus had en hevig uit zijn neus bloedde. De politie heeft de 20 jarige jongen naar het ziekenhuis gebracht. Hij vertelde dat hij door 4 inzittenden van de auto in elkaar was geslagen. De aanleiding is tot op heden nog onbekend. Het zou om vier donkere mannen gaan van vermoedelijk Antilliaanse afkomst. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De reden is onduidelijk.

Inzittenden personenauto aangehouden voor dealen

BREDA De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur drie Bredanaars en een Rotterdammer aangehouden op verdenking van dealen vanuit een personenauto. De politie trof de mannen in een auto op de Slingerweg aan vlak bij het opvangcentrum voor verslaafden. In de auto vond de politie een weegschaal en 273 gram op cocaïne gelijkende stof. De verdachten variëren in de leeftijd van 18 tot 40 jaar en zijn allen in verzekering gesteld.

Bron: R. van Kuik